39 12
發新話題

里約奧運-亞洲乒乓球外圍賽

何鈞傑打得唔好。陳總可能選江天一

江天一打得好猛。看看可唔可以在波蘭keep住

【奧乒外圍賽】土炮冇影 陳江華認冇咁好睇

【on.cc東網專訊】 奧乒外圍賽第二階段賽事,杜凱X、李皓晴、黃鎮廷等「土炮」全部無緣賽事,而棄戰女單的港隊,男單亦只派江天一和何鈞傑出戰,港隊總教練陳江華現身解畫,表示明白主隊球迷會對戲碼失望,但選兵必須以港隊利益行先。

「我們原本有為第二階段打算的,但昨晚截至10點半報名前,仍未知道其他國家部署,卻聽說不少實力相若的國家都會棄戰,權衡過後決定僅以何鈞傑和江天一出戰,因為面對第二階段實力較弱的對手,贏五場隨時不及輸一場的分數,即使世界黃鎮廷也有機會輸,參加第二階段對港隊沒有著數的!」

陳江華亦認為今屆外圍賽的賽制,確實影響球賽的可觀性,更有乒球怒指這是「欺騙」的行為,應該一早講清楚!陳江華對此表現無奈,亦透露大部分棄戰第二階段的強隊,都是來港後才作決定,不過也坦承有關方面,可以更清晰地向觀眾解釋賽制,然後讓大家自行定斷是否繼續入場!

引用:
原帖由 HONG0211 於 2016-4-16 11:02 發表
睇完江天一既表現我覺得快啲比班細上仲好啦
難題難題

18:40

Jiang Tianyi vs Noshad Alamiyan.

2012 他們打到21-19

差到咁

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 19:40 發表
由高峰滑落
陳總坐在觀眾席好似好唔滿意

華哥話仲觀察緊

何鈞傑 江天一 血戰

何鈞傑 江天一 都話會爭取。入戲肉

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 13:52 發表

唔係江差,係 Noshad Alamiyan 勁。
佢出名係 伊朗 波爾,你當人唔識打波咩。
人地贏過王勵勤㗎。 wong ct 打佢都好大機會輸。

http://www.ittf.com/stories/Stories_detail.asp?ID=27465&Cate ...
我話江天一差唔等於話Alamiyan唔識打波。Alamiyan擊敗過唐鵬個個都知。

講開陳年舊事,2013黃鎮廷還沒有成績時已經。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 14:53 發表

香港男子本土好似從來未贏過中國主力球員,
反而中東,大洋洲,歐洲二線球員已經贏過中國主力球手。
你可以直接d

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 15:17 發表

唔明你意思
想表達什麼

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 15:20 發表
可惜
超級黑暗。好似樊振東都唔會有機會,成績咁好。

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-17 15:26 發表
同病相憐 .  . .
大家都係廣東人

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 15:37 發表

自己想下啦
請各位幫下手

章魚沒有直播???

Jiang Tianyi 4-2 Padasak...

15內會有決定。江天一波蘭賽最後機會。

咁次真係發火

坐定定

39 12
發新話題