發新話題

里約奧運-亞洲乒乓球外圍賽

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016/4/12 18:46 發表

預選賽做場戲
邊一屆奧運唔係,今屆外圍賽咪好囉,唔理你阿豬阿狗,想打奧運就一定要黎香港打一次

劉詩雯今回大忍鑊

杜凱琹食左大力菜

乒聯直播片段

杜同新浪做個採訪好搞野

賽制直頭有病,分乜春階段,打大循環好過

黃鎮廷、唐鵬、李皓晴完成第一階段就已經有資格憑世界排名入選奧運

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016/4/15 11:06 發表
李皓晴的資格唔太穩, 始終佢排第二十二位, 同二十三位的積分只差幾分上落
因為奧運每個協會限兩人單打,李皓晴既奧運單打排名為13位

http://ittf.com/ittf_ranking/olympic_singles_ranking/

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016/4/15 12:27 發表

李皓晴同杜姐冇理由唔打第二階段

唔見有兩女名

唔關事,你睇個 d 北美同弱地區,跟本冇人走,輸左跟住第二日再打,係東亞同歐洲個 d 有勁,
緊係啦,成班排名都唔夠高,唔打邊有得拎資格

規則講左係敢計:

2. ITTF Olympic Singles Ranking Qualification
Starting as of January 2016 ITTF will publish monthly the Olympic Singles Ranking based
on the same principles as the ITTF World Ranking taking into consideration only eligible
athletes for the Olympic Games.

發新話題