發新話題

里約奧運-亞洲乒乓球外圍賽

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 11:14 發表
如果李晓霞係之後的亞洲杯打輸左, 早出局就好笑
早出局就唔會,八強止步囉

回復 131# 的帖子

咁就頭痕

18:40

Jiang Tianyi vs Noshad Alamiyan.

2012 他們打到21-19

差到咁

回復 134# 的帖子

由高峰滑落

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-16 19:40 發表
由高峰滑落
陳總坐在觀眾席好似好唔滿意

回復 136# 的帖子

要睇佢做化, 如果之後的比賽打得好, 仲可以打落去, 唔係的話, 退得役 . . .

華哥話仲觀察緊

何鈞傑 江天一 血戰

何鈞傑 江天一 都話會爭取。入戲肉

回復 139# 的帖子

何鈞傑機會大 D

港隊總教練陳江華:或棄外圍賽里奥資格

香港男子乒乓球代表何鈞傑今日(16日)於亞洲乒乓球外圍賽第二階段決賽迎戰烏茲別克的基積夫,雖然這名帶病上陣的小將曾一度以0:1落後,但其後他憑著超強後勁連追4局,最終在主場球迷見證下,為香港取得首個奧運乒乓球資格。不過港隊總教練陳江華已表明,港隊大致肯定會放棄由何鈞傑取得的奧運資格。

據國際乒聯規定,於亞洲乒乓球外圍賽取得的單打資格必須由該名代表親自出戰,而該國家亦必須在15日內決定會否使用該名額。不過由於港隊的單打位置已屬意由黃鎮廷及唐鵬以世界排名方式取得,因此港隊總教練陳江華賽後表示,已大致肯定不會保留由何鈞傑取得的資格。另外,基於香港已有兩位單打代表晉身奧運,所以第三個團體賽名額將自動獲得。陳江華謂這個名額基本上會由何鈞傑及江天一兩人競爭,挑選準則會以雙打的表現為主:「在奧運的制度來說,雙打項目對香港一直都很重要,所以重點會看看何鈞傑與江天一的雙打表現。」

陳江華又表示,由世錦賽到今日的亞洲乒乓球外圍賽,何鈞傑的表現都較江天一出色。但他補充指,江天一始終剛剛傷癒,加上他經驗豐富又出戰過奧運,所以現階段都是觀察當中,未能就此便作決定。至於港隊最後的名單將會在6月15才遞交到大會。

今晩看江天一的表現(可能受脚傷影響),
同意陳江華的説法何鈞傑比较出色.

引用:
原帖由 tommy1111 於 2016-4-17 00:30 發表
今晩看江天一的表現(可能受脚傷影響),
同意陳江華的説法何鈞傑比较出色.
出色都冇你份去

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-16 19:37 發表
差到咁
唔係江差,係 Noshad Alamiyan 勁。
佢出名係 伊朗 波爾,你當人唔識打波咩。
人地贏過王勵勤㗎。 wong ct 打佢都好大機會輸。

http://www.ittf.com/stories/Stor ... eral_Catigory=&

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 13:52 發表

唔係江差,係 Noshad Alamiyan 勁。
佢出名係 伊朗 波爾,你當人唔識打波咩。
人地贏過王勵勤㗎。 wong ct 打佢都好大機會輸。

http://www.ittf.com/stories/Stories_detail.asp?ID=27465&Cate ...
我話江天一差唔等於話Alamiyan唔識打波。Alamiyan擊敗過唐鵬個個都知。

講開陳年舊事,2013黃鎮廷還沒有成績時已經。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-17 14:26 發表

我話江天一差唔等於話Alamiyan唔識打波。Alamiyan擊敗過唐鵬個個都知。

講開陳年舊事,2013黃鎮廷還沒有成績時已經。。
香港男子本土好似從來未贏過中國主力球員,
反而中東,大洋洲,歐洲二線球員已經贏過中國主力球手。
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 14:53 發表

香港男子本土好似從來未贏過中國主力球員,
反而中東,大洋洲,歐洲二線球員已經贏過中國主力球手。
你可以直接d

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-17 15:02 發表

你可以直接d
唔明你意思

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-4-17 15:17 發表

唔明你意思
想表達什麼

回復 143# 的帖子

可惜

發新話題