發新話題

里約奧運-亞洲乒乓球外圍賽

規則講左係敢計:

2. ITTF Olympic Singles Ranking Qualification
Starting as of January 2016 ITTF will publish monthly the Olympic Singles Ranking based
on the same principles as the ITTF World Ranking taking into consideration only eligible
athletes for the Olympic Games.

今日無晒人打

回復 97# 的帖子

所以就打第1階段就走人,你看韓國,日本 都係一樣

所以香港隊一定有,而高寧在東南亞區放水給陳豐,陳豐排名低

里約奧運乒乓球外圍賽都唔知打黎做咩
好似琴日的中國隊咁, 係男, 女單拎多一個名額都得物無所用

上面好多網友都 get 錯咗,大家上 ittf 個網睇噃入選規則啦。

今日比較靜
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

何鈞傑打得唔好。陳總可能選江天一

江天一打得好猛。看看可唔可以在波蘭keep住

【奧乒外圍賽】土炮冇影 陳江華認冇咁好睇

【on.cc東網專訊】 奧乒外圍賽第二階段賽事,杜凱X、李皓晴、黃鎮廷等「土炮」全部無緣賽事,而棄戰女單的港隊,男單亦只派江天一和何鈞傑出戰,港隊總教練陳江華現身解畫,表示明白主隊球迷會對戲碼失望,但選兵必須以港隊利益行先。

「我們原本有為第二階段打算的,但昨晚截至10點半報名前,仍未知道其他國家部署,卻聽說不少實力相若的國家都會棄戰,權衡過後決定僅以何鈞傑和江天一出戰,因為面對第二階段實力較弱的對手,贏五場隨時不及輸一場的分數,即使世界黃鎮廷也有機會輸,參加第二階段對港隊沒有著數的!」

陳江華亦認為今屆外圍賽的賽制,確實影響球賽的可觀性,更有乒球怒指這是「欺騙」的行為,應該一早講清楚!陳江華對此表現無奈,亦透露大部分棄戰第二階段的強隊,都是來港後才作決定,不過也坦承有關方面,可以更清晰地向觀眾解釋賽制,然後讓大家自行定斷是否繼續入場!

如果有得退票就最好

講真, 一節3個幾鐘要$100-$150, 只係睇唔太識既200-300百名後球員對賽, 真係太貴
尼康香港青少年公開賽既球手隨時更加勁d, 重要免費入場添

引用:
原帖由 阿舜 於 2016-4-15 21:18 發表
如果有得退票就最好

講真, 一節3個幾鐘要$100-$150, 只係睇唔太識既200-300百名後球員對賽, 真係太貴
尼康香港青少年公開賽既球手隨時更加勁d, 重要免費入場添
又唔好咁講;起碼智利巡迴賽級數,所以正常係冇人會比錢去睇
引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-4-15 21:12 發表 … 陳江華對此表現無奈,亦透露大部分棄戰第二階段的強隊,都是來港後才作決定,不過也坦承有關方面,可以更清晰地向觀眾解釋賽制,然後讓大家自行定斷是否繼續入場…
港隊班大帝唔落場講唔過;話失分,今次比賽失分係身分像徵來  ,高手先可以送分

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 16:35 發表
里約奧運乒乓球外圍賽都唔知打黎做咩
好似琴日的中國隊咁, 係男, 女單拎多一個名額都得物無所用
女單個個拿來有用呀,等教練有理由派佢去;男單就証明,張生起隊內唔係咁受歡迎
引用:
原帖由 logtincom 於 2016-4-15 18:27 發表
上面好多網友都 get 錯咗,大家上 ittf 個網睇噃入選規則啦。
重要係睇英文版

睇比賽, 有時頂尖對決未必最好睇, 反而有d睇唔明, 難以模仿, 相反, 很多三, 四流, 名不經傳的球手對決往往更精彩

引用:
原帖由 bond 於 2016-4-15 23:31 發表
睇比賽, 有時頂尖對決未必最好睇, 反而有d睇唔明, 難以模仿, 相反, 很多三, 四流, 名不經傳的球手對決往往更精彩
問題係要比錢呀

睇完江天一既表現我覺得快啲比班細上仲好啦

回復 124# 的帖子

如果李晓霞係之後的亞洲杯打輸左, 早出局就好笑

引用:
原帖由 HONG0211 於 2016-4-16 11:02 發表
睇完江天一既表現我覺得快啲比班細上仲好啦
難題難題

發新話題