發新話題

里約奧運-亞洲乒乓球外圍賽

黃鎮廷、唐鵬、李皓晴完成第一階段就已經有資格憑世界排名入選奧運

回復 90# 的帖子

李皓晴的資格唔太穩, 始終佢排第二十二位, 同二十三位的積分只差幾分上落

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 11:06 發表
李皓晴的資格唔太穩, 始終佢排第二十二位, 同二十三位的積分只差幾分上落
李皓晴同杜姐冇理由唔打第二階段
引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-4-15 09:38 發表
所有港隊成員已完第一階段賽事悉數出局。雖然首階段未能奪得奧運入場券,但港隊成員仍能於明天(15日)開始的第二階段賽事派出"""兩男兩女""隊員爭取里奧參賽資格。
唔見有兩女名
引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-15 09:35 發表
賽制直頭有病,分乜春階段,打大循環好過
唔關事,你睇個 d 北美同弱地區,跟本冇人走,輸左跟住第二日再打,係東亞同歐洲個 d 有勁,

回復 92# 的帖子

最壞情況係奧運女單, 香港隊冇人有入場卷
帖雅娜, 姜华珺 肯定冇得打奧運女單
要睇下李皓晴, 杜姐係 5 月排名, 可唔可以係 22 名以上

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 12:35 發表
最壞情況係奧運女單, 香港隊冇人有入場卷
帖雅娜, 姜华珺 肯定冇得打奧運女單
要睇下李皓晴, 杜姐係 5 月排名, 可唔可以係 22 名以上
杜姐有20,李皓晴就22;最好有兩個位,可帶多個打雙打
最壞情況唔係女單,係男單,何生或江生贏左就好笑,比唔比打單打先

世界排名順住頭22名,其實香港男女子都有份,都穩定既,你看陳建安都要打就知,高寧放水,

回復 94# 的帖子

唔係wo, 帖雅娜排 20,  李皓晴就 22,  杜姐 25

回復 95# 的帖子

奧運規定一定要打外圍賽, 唔係入場卷都冇

除非特事特辦,要打過外圍賽先得;唔係中國班大帝得閒來同你玩

回復 98# 的帖子

咪係, 中國果批本身排名咁高

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 12:58 發表
唔係wo, 帖雅娜排 20,  李皓晴就 22,  杜姐 25
睇左三月排名

回復 100# 的帖子

所以香港女單好危 . . .

回復 102# 的帖子

掙積分的好機會

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 13:06 發表
所以香港女單好危 . . .
其實 HK乒總知唔知,贏左個位唔係跟人,HK乒總可以另派人打 ;當到尾李姐26位,杜姐贏外圍;咁香港女單都會有二個位

回復 104# 的帖子

外圍賽已經無希望, 都冇排人參加

兩個出盡力打第一階段 . . . 明顯個策略係應盡力打第二階段好過

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016-4-15 13:23 發表
兩個出盡力打第一階段 . . . 明顯個策略係應盡力打第二階段好過
可能冇人分析或冇上新浪網,強國教練講明只係打打就算,盡量唔好輸比外人,第二輪就一定唔玩。

引用:
原帖由 悠閒一族 於 2016/4/15 11:06 發表
因為奧運每個協會限兩人單打,李皓晴既奧運單打排名為13位

http://ittf.com/ittf_ranking/olympic_singles_ranking/

引用:
原帖由 egghead1969 於 2016/4/15 12:27 發表

李皓晴同杜姐冇理由唔打第二階段

唔見有兩女名

唔關事,你睇個 d 北美同弱地區,跟本冇人走,輸左跟住第二日再打,係東亞同歐洲個 d 有勁,
緊係啦,成班排名都唔夠高,唔打邊有得拎資格

引用:
原帖由 zeio 於 2016-4-15 13:45 發表

因為奧運每個協會限兩人單打,李皓晴既奧運單打排名為13位

http://ittf.com/ittf_ranking/olympic_singles_ranking/
唔係呀,你要點人數排位,個 list 出22位球員,唔係計排名個數字

發新話題