50 123
發新話題

跌左塊拍落地....

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

跌左塊拍落地....

我尋日同朋友打波, 朋友買左塊新張繼科ALC, 我問佢借黎試打... 點知佢俾我果陣我甩手跌左塊拍落地 大約球台咁高跌落壁球場地面.. 我即刻執番, 睇左好耐, 冇表面傷痕, 請問咁樣傷到拍心的機會大嗎?

雖然朋友冇怪我, 不過好內疚, 又有D驚, 始終係新拍.... 唔好安慰我, 請老實分享下大家的經驗/睇法...

謝謝各位.......
本帖最近評分記錄

表面無傷好好彩, 正常無野

睇左好耐, 超過15分鐘, 表面真係完全冇事

另外問多下.. 好一般黎講, 無情力亨到張台傷D, 定係跌落石史地(冇加力)傷D!?

表面冇傷可能係膠落地先, 緩沖左?

好彩冇傷 ! 但如此情況發生係店內睇拍時發生,無論有冇傷都好有可能要求你買下此拍,所以以後要小心d好 !
乒超領隊 : 雄昇球會

有趣。。。sorry 忍唔住笑。

Okay... 事實係無辦法知真相。但一般來説係當無。只能夠話,凡事隨緣。

在下之前都有個朋友借在下支新板打。其實係心裡不願,但唔想唔畀面。偏偏就係越唔應該跌就反而會跌。但在下都成功催眠咗自己睇開啲。
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

Butterfly 既板 好耐用,邊有咁易爛
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016/4/1 21:48 發表
睇左好耐, 超過15分鐘, 表面真係完全冇事

另外問多下.. 好一般黎講, 無情力亨到張台傷D, 定係跌落石史地(冇加力)傷D!?
好難講。無得一概而論。但無情力整傷塊板既機會率似乎係高好多。

引用:
原帖由 sorry 於 2016-4-1 22:07 發表
好可能碎左
你指碳纖層碎左?

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-4-1 21:59 發表
有趣。。。sorry 忍唔住笑。

Okay... 事實係無辦法知真相。但一般來説係當無。只能夠話,凡事隨緣。

在下之前都有個朋友借在下支新板打。其實係心裡不願,但唔想唔畀面。偏偏就係越唔應該跌就反 ...
我都有此經驗,深深體會 !
本帖最近評分記錄
乒超領隊 : 雄昇球會

我試過比朋友將我塊拍跌落地
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 橫變直 於 2016/4/1 22:12 發表

你指碳纖層碎左?
佢指 ‘‘小 C 妹‘‘ 的心。
本帖最近評分記錄

睇來可以開個 ‘‘被人跌板 簽到處‘‘。

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-4-1 22:21 發表
睇來可以開個 ‘‘被人跌板 簽到處‘‘。
仲有 跌人塊板 簽到處... 利申,我冇

我點先可以知道個碳心有冇碎......

鋸開塊拍睇睇
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 sorry 於 2016-4-1 22:22 發表
係 我都打碎過
點check? 買樓主講果款二手拍,跌碎左但冇外傷,點知?

引用:
原帖由 橫變直 於 2016/4/1 23:29 發表

點check? 買樓主講果款二手拍,跌碎左但冇外傷,點知?
喺耳邊傲下,會聽到入面有砂既聲。

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-4-1 23:36 發表

喺耳邊傲下,會聽到入面有砂既聲。
仲有水聲.... 我D眼淚 T.T
本帖最近評分記錄

50 123
發新話題