60 123
發新話題

[球板討論] 日直橫打專用乒器

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

日直橫打專用乒器

https://youtu.be/022IEZ0JED0

雙MFP 厚度8mm

呢塊專係為橫打 or 倒板而制既角型日直,各位師兄唔使再
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最近評分記錄
  • 乒乓在線 +6 多謝分享 2016-4-1 00:13
  • rckw +6 抵玩之選 2016-3-31 23:51

唔使再磨塊10mm背面水松同黑色。直接貼上橫拉就得,我自己就貼左長胶。
本帖最近評分記錄

吾都有此骨頭柄板
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2016-4-1 00:13 發表
吾都有此骨頭柄板
呢塊好野來。有冇開打

而家好多球友都打日直橫打

引用:
原帖由 himlthlkf 於 2016-4-1 09:30 發表
而家好多球友都打日直橫打
緊係啦。唔係邊夠橫板來

要打單邊打得好正手弧圈,步法必需

重要係要175身高以上,唔係推擋根本就冇威力冇壓波

540元 可以出糧買
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

引用:
原帖由 tingding 於 2016-4-1 10:17 發表

緊係啦。唔係邊夠橫板來

要打單邊打得好正手弧圈,步法必需

重要係要175身高以上,唔係推擋根本就冇威力冇壓波
我有175
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

搵機會過2板,你係邊打開。

引用:
原帖由 tingding 於 2016-4-1 12:50 發表
搵機會過2板,你係邊打開。
我?

Yes

想搵d日直腳

引用:
原帖由 tingding 於 2016/4/1 13:14 發表
Yes

想搵d日直腳
Haha. Good idea. Set up a J-pen league and ranking system.
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

咁又太複雜。

交下手者

雙MFP 有兩款,唔知有乜分別?

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-4-1 15:01 發表
雙MFP 有兩款,唔知有乜分別?
圓型同角型

nice

目前我仍是左推右攻,
考量到以後年紀大了可能跑不動,
所以也搞了一隻日直橫打的特注備用。

我的部落格有更詳盡的廢話介紹:貴到快要脫褲子的木頭 特注蝴蝶日式檜木單板直拍開箱
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 tingding 於 2016-4-1 13:14 發表
Yes

想搵d日直腳
遲小小吧,近日又忙又累點打波

60 123
發新話題