26 12
發新話題

[膠皮討論] 吉田海偉換新膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

吉田海偉換新膠

Hello! 我衣家有2塊板,分別係吉田海偉同埋紅柳單檜,都係貼單面MXP...

吉田塊膠用左成年,都想試下新膠,想知道大家對以下幾塊有咩意見?配吉田海偉單面的。

Rasant Grip
Rasant Power Grip
Omega IV Pro
Omega V Pro
Bryce High Speed

我打正手抽擊加拉波~ 謝謝~~~

Power grip不用考慮,太硬了

Bryce High Speed 或 Tenergy 64。感受一下原來喱個世界幾唔公平,有錢人真係著數啲,貴膠真係勁啲。
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

請問Bryce High Speed會唔會好似tenergy咁好快冇哂內能?

對識用,有實力的,用Omega Iv pro最轉,價錢抵玩

吉田海偉! 樓主是穆桂英梁紅玉風範. 佩服.
老夫有一塊陳靜, 還打出配得上它的凶猛風格呢.

主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

師兄, 其實我應該都打不出有多凶猛, 只係用得就手, 玩得開心咁姐.

Bryce high speed,不過就冇佢講到咁快,肉d

T64唔使講。Fit

其他個d都係大同小異,你用開mxp去比佢地係肉d

其實耐用度都係我考慮因素之一, 雖然我打得唔算好密, 平均一星期2-3個鐘, 不過希望塊膠可以用到起碼一年~ 所以個心對butterfly都有D十五十六咁

"肉D"可唔可以理解為手感好D或者好控D?

其實蝴蝶唔係真係咁恐怖退化到變垃圾既。係冇咁彈者

我有塊t80係白化左,冇咁爆者

肉d係控球會好d你講得岩,但老實講你試完會搵番mxp咁既膠

xiom sigma 2會好暴

Omega V pro 都會係唔錯

最後都係上番MXP

其實我都好想試rasant, 綠色海綿太靚 或者日後會試下~

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016/3/25 15:23 發表
最後都係上番MXP liness" />

其實我都好想試rasant, 綠色海綿太靚 liness" /> 或者日後會試下~
繼續實驗同膠唔同木? 要再試真啲中意邊塊木?

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-3-25 17:28 發表

繼續實驗同膠唔同木? 要再試真啲中意邊塊木?
哈哈, 並唔係咁有目標, 只係打開習慣了, 戰勝左換膠玩膠的心魔(暫時!)

支持樓主. (雖然我都好想睇網友試器材. )
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016/3/25 19:39 發表

哈哈, 並唔係咁有目標, 只係打開習慣了, 戰勝左換膠玩膠的心魔(暫時!)
幾時放棄埋中直,專心打日直。日直族需要你既加入以壯聲勢。

支持樓主. (雖然我都好想睇網友試器材. )

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2016-3-25 19:55 發表

幾時放棄埋中直,專心打日直。日直族需要你既加入以壯聲勢。
日直優勢將會再減低 ,因為改網的高度
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

26 12
發新話題