發新話題

【老餅隊球局】 ( 第一次招集 ) 10/10 星期五 北河街 (完)

在下89碎!

引用:
原帖由 小過童 於 2008-9-29 10:53 發表

你系真唔系呀
在下89碎時香姑!

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-9-29 11:30 發表

8 + 9?? = 17 碎

Feideepking should be young wo.
17 X 5 = ??;  請幫在下報名, 謝謝!

引用:
原帖由 logtincom 於 2008-9-30 14:53 發表
40年唔係好長遮@_@
到時都五十幾喇(如果未世界未日既話[@.@])
Log, 吓 ! 咁四十年後係官涌球館見喇!

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:05 發表
大家好  !!!!  我新人黎......最近先打番一個月...... 唔夠 d 細路快喇 ......我耍入老餅組.......  36 碎 mc  組.......  i join ........沙田友  
咁您今年犯太歲喎!

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-1 21:43 發表

代feideepking大師 答: 個市短期會有波動, 少掂為妙(廢話)
仲有, 個市跌唔落就有機會升返!

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:13 發表
算命的...還有天機洩露嗎  ?  
DickyHo, 天機唔可以講; 契機要留意; 本命太歲出名勁, 看次要港聞可留意到多時當事人主要是30歲(沖太歲)或36歲(本命太歲)!

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-1 21:13 發表
算命的...還有天機洩露嗎  ?  
補充:
可以配帶三合或六合生肖飾物頂住.

六合: 雞
三合: 龍, 猴(呢個今年肯定無犯太歲, 首選 )

引用:
原帖由 dickyho230 於 2008-10-2 18:14 發表
有雞形 既飾物嗎 ..食多 d 雞得唔得..
蝠鼠吊金錢可以代表鼠; 鳳凰飾物可以代表雞!

引用:
原帖由 kwokwy 於 2008-10-3 06:07 發表
好羨慕,我都想打多20年波,不過後生時誤入歧途,揀咗呢種打法,睇嚟兩三年內就要收工或者轉形
無走火入魔咪得囉!

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-5 15:35 發表

成市人早熟早殘ma!!!
加上香港最光輝0既八九十年代正值mc組 的十零廿歲, wet得多到 三張中已經回塘啦
Bartender, u look like 22!

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-5 15:55 發表

當年...........0既老蘭好玩好多, 冇咁重遊客色彩,起馬萬勝節唔會實施人流管制先啦
... ... but too many people dead in 1999

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-5 16:10 發表
八十年代初未夠秤, 我入行( 去涌) 始於 八十年代尾廣東道 canton
After 4 June, 89.. ...

引用:
原帖由 bartender 於 2008-10-5 16:16 發表

記得喎晚收工唱k唱到天光, 以前D CALL 機好雞收唔到call, 返到屋企先知大劑,嚇到呀媽
果年除夕與舊同學到馬交遊玩, 會馬交朋友, 大家一看報紙, 嘩!

引用:
原帖由 old-cake 於 2008-10-10 07:16 發表
期待the beer gathering after the ball game,

Ha Ha
Wa! 好寫意!

發新話題