85 12345
發新話題

ITTF 已通過加高球網

ITTF 已通過加高球網

瑞士乒協提案加高球網以增加比賽回合
ITTF 已經開會通過
並且進入測試階段
實施時間, 具體多高還要測試後公佈
目前建議加 1CM 起跳

本帖最近評分記錄

又改,不是吧
是否發 x x ?
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 biside 於 2016-3-2 02:22 發表
瑞士乒協提案加高球網以增加比賽回合
ITTF 已經開會通過
並且進入測試階段
實施時間, 具體多高還要測試後公佈
目前建議加 1CM 起跳
加高個網一定多咗一D有運氣贏的分數
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

唔知樊振東既拉波要5要提高弧線呢!

遲d再加大張台,又再加大個波,將乒乓球網球化

不知所謂
依家來回板數仲唔夠多?打都天黑先分勝負好唔好

加高有咩好處呀?

除咗枱內球冇咁易撞板我諗唔到好咩嘢好處

改器材,將來就算再輸,起碼撈一筆先,呢招就叫輸波赢錢

目的在於比賽的回合能夠更多,球速會進一步減慢。

不知什么時候會正式改用

針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

全部改用冇海綿膠皮,球速更慢,回合仲多,又冇得用膨脹濟。但係,咁又有乜意思呢?

邪黨蝕章

又有新$入
<-->
.

引用:
原帖由 Georgett 於 2016-3-2 11:08 發表
邪黨蝕章
網高易落網,邪黨和削球會更有利
針灸博士研究生(國務院博士一等獎獲得者)
香港註冊,中國註冊醫生(中西醫結合)
香港地址:九龍奧運站博文街32號福群商場29D地舖 (週一至六 早上11:30- 晚上7:00)
香港電話 : 6762 4912 (請先預約)

引用:
原帖由 省港騎乒 於 2016-3-2 10:22 發表
報道說2019年世乒賽始用  仲有3年時間
都無寫,話宣布2019世乒賽會在匃牙利進行
主板: Viscaria FL 95g
正手: 國狂藍綿 2.1mm 38度
反手: Omega IV Pro Max

點改都唔會贏到中國啦

球網加高
高弧線打法有利:
弧圈, 其次是削球

近台顆粒, 生膠, 正膠, 近台長膠都會失勢

不如修例禁止中國人參與比賽吧!

85 12345
發新話題