99 12345
發新話題

2016世界乒乓球團體錦標賽

女隊出局

希望男隊創造歷史

新加坡女隊都出局了

引用:
原帖由 sorry 於 2016-3-4 18:01 發表
風水輪流轉
香港宜家大比分落後。

承你貴言。

引用:
原帖由 yeung~ 於 2016-3-4 18:11 發表
點解會比ho kwan kit 打主力
其實都覺得很奇怪。唐鵬勝算高D

唐鵬都好火,不過體力好似有D頂唔順。

黃鎮廷 VS 水谷準

唔好放棄!

黃鎮廷放開打。唔到最後一份唔好放棄!

令我想起,兩年前,李皓晴 VS 石川

頂住!!!!!

先休息下,明天post短片再討論。

引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-5 11:26 發表
松平同大島上年澳洲公開賽輸過何鈞傑,以日本保守傳統絕對唔會冒險,水谷、吉村出得一定會出,就睇主客場次,丹羽焗打第三場,陣容基本上鎖死

查實港隊今次真係大好機會,水谷半死,吉村初哥,黃鎮廷場面上風,卻 ...
同意。

今次的確輸得可惜。我們會有這樣的想法的原因是因為我們知道香港隊今次是有機會的。香港隊的水平以達到世界級,但無可否定仍然有進步的空間。我有信心,香港隊會好好檢討,下次再來過。

回復 208# 的帖子

沒錯,本土運動員的實力

本土球手ge師兄師姐就係d海外乒團。本土球手有能力接班都係靠他們,當然都要靠本土運動員自己肯努力。

李皓晴證明放棄學業打全職,絕對不是一條死路。沒錯,過程相當艱難,但是值得的。

Pitchford 同 Yoshimura 很精彩!

Oshima Yuya 生日輸波!

Pitchford 發火了

Pitchford 係英國神童,好彩沒有走寶

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-3-5 23:10 發表

England could have won 3 :1
水谷準波係高D

引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-5 23:25 發表
翻查返先知 Pitchford 自15年起未贏過決勝局
佢學何鈞傑

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-3-6 00:48 發表

歐洲球隊 ~ 英,法,德,奧,葡,瑞,俄,各有特點同一定實力。
邊個贏邊個都好正常。
雖然歐洲整體的水平唔係好高,但係歐洲賽事例如歐錦賽都好刺激。有輸有贏

99 12345
發新話題