發新話題

2016世界乒乓球團體錦標賽

引用:
原帖由 nixonwin 於 2016-2-29 13:43 發表

可能氣流問題
都贏繄,打完收工算

引用:
原帖由 gattfry 於 2016-3-3 00:43 發表
上ittv 網睇番香港vs韓國,4條片都係一樣
要自已 copy 條 link 出來,自已改最尾個 number (2,3 ...) 。

http://cdn.laola1.tv/ittf/iframe/player.html?pfad=mp4:CHANNEL1-Seniors/2016/wttc_kuala_lumpur/t2/160302_t2_hkg_kor_match4

http://cdn.laola1.tv/ittf/iframe/player.html?pfad=mp4:CHANNEL1-Seniors/2016/wttc_kuala_lumpur/t2/160302_t2_hkg_kor_match3

http://cdn.laola1.tv/ittf/iframe/player.html?pfad=mp4:CHANNEL1-Seniors/2016/wttc_kuala_lumpur/t2/160302_t2_hkg_kor_match2

今年個大會安排真係好差 ,好多錯 link,冇片重溫,直播邊場(美國小組賽直播曬,德國得一場   )

娜姐打到變左南韓梁姐上身咁,唔掂喎,正手加油

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-3-4 16:29 發表
新加坡女隊都出局了
雖然出局,但主將馮姐總於打破心魔,連續打瓜二個一線削球手。長遠有好處。
講真佢破左朝鮮削球手七個 match points 再反贏當刻,真係以為新加坡出硬線
引用:
原帖由 sorry 於 2016-3-4 13:55 發表
陳思羽 再一次證明得正手得天下
今次就係唔明點解現在娜嬸打法同南韓梁姐一樣,正手 block 下 block 下,博對方打失

樓上眾波友問幾時睇波,因掛住睇波冇上來睇,以為個個都知,所以見唔知有人問

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-3-5 13:00 發表

pitchford 好波
最尾個場真係 ;不過應該第四,對日本同南韓應該好難有運行。另一隊北韓女子又係神奇大帝

不過講真你地睇過其他組別同 division,其實香港唔弱, 今次男應係輸運(未有得重溫),行好線,四強先對日本,起碼有第三;女子隊係輸娜姐打法,唔明點解學左南韓金姐打法,正手 block 下block下,但佢block來又唔係set進攻,總之撞到亞洲既主攻打法,唔輸先奇

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-3-5 16:41 發表

娜姐既打法係咁既. 唔好以勝負論英雄. 佢對大鄭有輸有嬴係正常. 今次亦打得好接近. 對小鄭嗰場, 我諗有體力因素. 好期望啲後生既同埋姜華珺擔得起, 唔使佢做打兩場嗰個.
唔係話勝負論英雄;上面都識講當年 ,現在連南韓個位肥妹仔都比中國教練鬧到唔可以一味只削,要有進攻板數(當然對新加波一姐另計 ),而改變打法(其實基本上即係現在武楊、鹽野真人打法,比朱世x更加多進攻飄數);你 block 唔係問題,係教練要同佢改良,就係你 block 來 set 你個進攻,唔通你一正手都想 block到有分。

今屆好多罰分,有時連警告都冇,就直接罰,好現象

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2016-3-6 11:06 發表

雖然歐洲整體的水平唔係好高,但係歐洲賽事例如歐錦賽都好刺激。有輸有贏
真係好刺激,youtuber 有片,有地區聯賽,歐錦賽;好多唔同打法,
老實,如果中國唔係獨大,攪到冇人理,乒乓球可能會比美網球

引用:
原帖由 alberluk 於 2016-3-6 14:56 發表
中國很難輸,反過來講,你有沒有見過美國NBA最Top 會輸比中國隊
跟本個相差重多過美國籃球 dream team 對中國隊
你拿到一局都當自已己贏

發新話題