發新話題

2016世界乒乓球團體錦標賽

黃鎮廷放開打。唔到最後一份唔好放棄!

令我想起,兩年前,李皓晴 VS 石川

頂住!!!!!

可惜. 俾水谷嬴返次.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-3-4 19:06 發表
可惜. 俾水谷嬴返次.
水谷波係高D

香港隊都盡晒力,佢地想贏波既慾望比任何人大,作為球迷應該支持香港隊,而唔係評論點排陣,點解咁出,點解會輸,陳江華總教練與李靜,劉國棟自然會內部總結去備戰奧運
本帖最近評分記錄

黃鎮廷兩場都畀人翻盤,重係唔識打高球,嘔血

引用:
原帖由 tsomlay 於 2016-3-4 19:11 發表

水谷波係高D
在你心目中,香港隊任何人一直都比對手差,
無視對賽成績,無視世界排名
反正只會用自身量度別人

世界頭20非中國球手,基本上比併臨場心態,打殺手鐧
互有勝負不出為奇,可以討論贏輸原因,可能戰術上、心態上
而不是一直講對手強,排名不值等等無意義內容
比馬後炮更不恥

男女都系弱队嘛,团体赛先拿3分就赢,阵系甘排,搏杀格,要个铁三号,女队只要一、二号各执到一分就搅掂,男队希望黄镇廷拿1-2分就有胜算,は奈整体实力系弱少少,都尽晒力,收货啦。

引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-4 19:20 發表
的確有畏高症

引用:
原帖由 jacky1021 於 2016-3-4 19:13 發表
香港隊都盡晒力,佢地想贏波既慾望比任何人大,作為球迷應該支持香港隊,而唔係評論點排陣,點解咁出,點解會輸,陳江華總教練與李靜,劉國棟自然會內部總結去備戰奧運
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

千祈唔好: 香港精神, 輸波鬧人.

日本隊終於出番口氣 之前比wong贏過咁多次

引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-4 19:20 發表
你忘記左有屆世界賽,丹麥梅玆放高球放死中國國家隊嘅郝帥?

重有放死埋王皓添,唔見你講佢點畀馬琳治?

引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-4 20:21 發表
重有放死埋王皓添,唔見你講佢點畀馬琳治?
見你話比人放高球死肉酸,中國國家隊都比人放死,香港未算最肉酸

可惜! 可惜!

引用:
原帖由 Boo 於 2016/3/4 20:31 發表

見你話比人放高球死肉酸,中國國家隊都比人放死,香港未算最肉酸
肉咩酸,重點係「重係唔識打高球」,王皓不久後解決左,郝帥始終無解,正正係兩人職業生涯分野

黃鎮廷打高球存在問題一定要正面面對,唔係以丑遮丑,自欺欺人

你估黃鎮廷知5知自己打高球有問題? 你睇得到佢有問題,佢當然會知,有時比賽既野,少練呢樣技術都冇計,至少佢都係盡力打,而且我相信日本隊不停番睇對黃鎮廷既比賽片,日本隊的確係好波,但香港隊唔係你講到冇得打既地步
引用:
原帖由 zeio 於 2016-3-4 20:52 發表

肉咩酸,重點係「重係唔識打高球」,王皓不久後解決左,郝帥始終無解,正正係兩人職業生涯分野

黃鎮廷打高球存在問題一定要正面面對,唔係以丑遮丑,自欺欺人

幾年觀察落黎,香港乒乓球論壇有一大癥結,完全冇討論空間,乜叉都話盡左力打,開口埋口話人地睇低港隊,完全冇論點,何來論證,何來論據,乜都唔好講罷就,都唔知要個論壇黎做乜春

發新話題