發新話題

[砌版討論] 紅柳配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動
有趣!

歡迎加入日直族。
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

引用:
原帖由 劉炳炳 於 2016/2/16 19:22 發表
咩叫紅柳,真係孤漏寡聞
Butterfly Ryu Seung Min G Max 日直。無玩開日直唔知都唔奇。

引用:
原帖由 劉炳炳 於 2016/2/16 19:22 發表
咩叫紅柳,真係孤漏寡聞
在下聽咗好多次 ‘‘龍張‘‘ 先估到係乜。

個人覺得用翻 MX-P 好。可以 ‘‘公平比較‘‘ 兩塊木。

在下 自己既惗法係。。。先用 G-Max 配 MX-P,試一排,睇下自己中意邊塊木。揀定咗邊塊木會長先,下次换膠時先試其他膠。咁係最理想。。。

當然 trade-off 係要有耐性,可能要等三至六個月先换膠。忍唔忍到就睇自己了。

唔知試打咗未? 效果如何?

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016/3/17 15:46 發表

嗯, 如樓上師兄所說, 真的幾爆~ 可能我技術未夠, 紅柳比吉田海偉難控, 單檜的咬球感好好, 球速好快~ 有時推波太快會出台~

太專的形容詞我不懂, 總之對我黎講, 係一塊幾好打的板 li ...
"我打波係以興趣娛樂為主, 技術水平比較一般, 所以覺得主觀好打的, 對我就係好板~~" Me Too!

Hey focus on Japanese penholder. Use only the front side (one rubber sandwich in total, left the back empty). That looks really cool. RPB is strong but isn't fun at all.

引用:
原帖由 cprc1213 於 2016/3/19 22:09 發表
哈,我係打單面吉田海偉加MXP,單面7夾速度力量都OK,唔算難控~ 不過我都心思思試下其他正手膠~~
暫時覺得自己鐘意邊塊木多啲? 吉田海偉 定 RSM G-Max?

發新話題