21 12
發新話題

[球板討論] Hadraw VS TB W5

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Hadraw VS TB W5

請問各位
Hadraw 系列裏,那款和 TB W5 相似。

Hadraw VK.
我試過SK。七夾木拉球板。 VK是五木。
SR和VR是擊打板。
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

打bty既五木 我建議科貝爾多d

科貝爾實際

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

Korbel  

喜出望外!

我打緊一塊,之後買多一塊。
真正!(日版)

唔系ST 都買左兩塊。。。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 TomLai 於 2016-1-17 09:22 發表
Hadraw VK.
我試過SK。七夾木拉球板。 VK是五木。
SR和VR是擊打板。
我試過球友條VR+狂三,輕拉都唔到枱(出界),如果打擊真係唔知要退到幾遠。大力,彈,快脫板,唔適合弧圈型打法。
ダニエル・トン

[quote]原帖由 dlwtong 於 2016-1-18 10:16 發表 我試過球友條VR+狂三,輕拉都唔到
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

VR都幾好打呀
前前後後都毒到幾個波友買

SK同VK唔係雞翅木。
我試過既SK正反手M1。好拉。

引用:
原帖由 壹點壹 於 2016-1-18 11:56 發表
VR都幾好打呀
前前後後都毒到幾個波友買
師兄推薦配咩野膠?打咩野風格?

橫板2面弧

小弟買左Hadraw VK(因為被樓上有位師兄毒到), 感覺係軟五夾一快.

而老科(Butterfly Korbel), 比較之下, 其實球感上差不多, 但老科 FL 手柄比較薄一點, 所以握起來有點虛!
而新的 Hadraw VK FL柄厚很多, 比較飽滿!

看個人喜好吧
< -- 新手中的低手
< -- 弧圈再結合慢功

Korbel

引用:
原帖由 markpch 於 2016-1-17 07:54 發表 請問各位
Hadraw 系列裏,那款和 TB W5 相似。
樓主的帖讓我們騎刧了.   大家回答他原來的問題吧.

唔緊要,其實是有個小朋友(六年級),用過我的W5,她覺得很舒服。
但我所知W5已斷貨,所以想找替代品。
我已介紹她用科貝爾。(價錢比較平,適合小學生用)

再多口問句:
科貝爾重有冇得買,或有没有人放二手。

講到KOBEL咁正, 只同CL差不多的價錢, 真有小小衝動去買翻塊防下身!  
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

其實我都有D心動。

引用:
原帖由 markpch 於 2016-1-19 00:24 發表
再多口問句:
科貝爾重有冇得買,或有没有人放二手。
科貝有呀!但很貴,我以前買係二百幾,宜家4百幾!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 iammalin 於 2016-1-20 01:08 發表

算平,七百幾都有。二百幾 性價比極高,但系如果貴,真系吾知 系咪物有所值
其實都係多口啫,蝴蝶仔加哂價!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

21 12
發新話題