40 12
發新話題

[膠皮討論] [反膠] Xiom Musa III

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
用過人地MUSA3反手
1.) 唔快, 一般轉
2.) 好好控
3.) 打落覺得好易透
4.) 好易上檯

引用:
原帖由 Sefudlon 於 2016/1/20 10:08 發表
用過人地MUSA3反手
1.) 唔快, 一般轉
2.) 好好控
3.) 打落覺得好易透
4.) 好易上檯
Thanks, Sef hing. How are you these days? Haven't seen you for long.
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

引用:
原帖由 勁揪俠 於 20-1-2016 10:13 AM 發表

Thanks, Sef hing. How are you these days? Haven't seen you for long.
得閒同同事打,幾時得閒出來切磋切磋

想知容唔容易除膠? 是用大媽大支裝貼的?
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

搭單問下。正正反反直板。側重正手。反手用正面粒仔為主。必要時反膠橫打過渡。用Musa II 或者 Musa III 得唔得?
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 sorry 於 2016/2/6 13:15 發表
板有力ok
同意,要塊板有力。

多謝兩位師兄。Clearfield七夾木。擊打板。希望OK。
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

揪官, musa3 真是不好打, 冇力又唔轉......
不如用 m1 or m2 好D....
比賽從不介意勝敗,友誼第一,只求開心

引用:
原帖由 電磁波 於 2016-1-21 15:24 發表
想知容唔容易除膠? 是用大媽大支裝貼的?
用典馳表示輕鬆除

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2016/2/6 14:35 發表
已試。其實原意只係想睇下有無平靚正。需然性能略低但價錢很平。要來推介畀啲一年只係打幾次 social games 既同事嗰啲啫。

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2016/2/6 14:35 發表
Paul 師兄,期望與你打球啊!

引用:
原帖由 勁揪俠 於 6/2/2016 16:44 發表

Paul 師兄,期望與你打球啊!
揪官, 我等你講呢句好耐....
不過, 我只是一個低低手, 怕會悶襯你喎?

引用:
原帖由 C.Y.Paul 於 2016/2/6 19:53 發表

揪官, 我等你講呢句好耐....
不過, 我只是一個低低手, 怕會悶襯你喎?
卯可能。在下 係 ‘‘乒乓球食物鏈‘‘ 中的最低層。

引用:
原帖由 勁揪俠 於 6/2/2016 21:46 發表

卯可能。在下 係 ‘‘乒乓球食物鏈‘‘ 中的最低層。
‘‘乒乓球食物鏈‘‘ 中的最低層 即係年齡大或小, 技術高或低, 都通吃......

覺得MUSA3夾舊水谷做正手有少許過彈, 夾HD997做正手穩

<-->
.

引用:
原帖由 sorry 於 2016/3/5 23:01 發表
今晚覺得MUSA3好爆
勁!!!

香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

MUSA3停產了, 我用了半年
未來都不知用什麼膠取代好

冇用過呢塊,不過XIOM膠一向CP值高,對得住價錢。

40 12
發新話題