32 12
發新話題

[球板討論] 如何分辨Clipper系列

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 sorry 於 2016-1-3 19:05 發表
一步到位。clippe CL CR100克
請教師兄如何配膠?塊板連膠可能過200克。

CLIPPER好像在STIGA價錢上較少的水份的球板, 但吾覺得他大多很重, 是打粒仔的材料....... 紅双喜勁極三較兼用性大, 少花巧. 只是好像貨品有些參差, 兩塊勁極三ST柄打兩邊反膠, 有一塊特別清爽, 有一塊較重兼不太慣
<-->
.

引用:
原帖由 anobody 於 2016-1-6 09:54 發表

請教師兄如何配膠?塊板連膠可能過200克。
用100克重板的, 大多是打粒仔的, 會輕返晒
<-->
.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2016-1-6 10:09 發表

用100克重板的, 大多是打粒仔的, 會輕返晒
明白。謝謝。

我想順便問埋CL CR配正手省狂3加反手R7S呢個配置好唔好 點知無人理我
現在愛上了OMEGA5和省狂3做正手
Tenergy64也是本宮的心頭好哦

CL比較重~WRB 小心重心太前
一般都穩陣百搭
其實板平~買二手膠試下先啦

其實重D, 係爽D!!!

多謝分享

多謝分享

今日塊古CL(非黄標)貼了powergrip及xs 打v40+波,都OK呀.
補上正及反面相:(攝影技術不精)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

漏補充一下-Ulf Bengtsson clipper板,廿多年拍及磨咗柄,方便淺握.

引用:
原帖由 jayden_dse 於 2015-12-30 12:20 發表
小弟打橫板 打得多ALC想打返純木 打返個手感
希望鍛煉返自身發力more than靠底板打波
可能我講得冇咁清楚 sorry呀咁多位師兄
rosewood clipper呢啲高級野真係唔啱我
要練自己發力,緊係打YE!

32 12
發新話題