發新話題

香港好波

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-17 23:42 發表

足總説以慣例有3步曲:

1)罰款(已罰)

2)閉門作賽三場

3)可能贏判輸
現在和,而最重要對手說又不是c朗美斯

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-17 23:42 發表

足總説以慣例有3步曲:

1)罰款(已罰)

2)閉門作賽三場

3)可能贏判輸
呢d唔係足總決定架,係國際足協先有權決定。

引用:
原帖由 Penguin 於 2015-11-17 23:40 發表

同意,何況我們不得不承認我們是中國人
並唔單止係罰咩既問題
為什麼要噓國歌,不滿與國歌何幹?
利申:唔係親中派只係議事論事
我係不滿個國家,國歌就係代表個國家,向國歌喝倒采等如向個國家喝倒采。你係中國人之嘛,我唔係呀。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-18 01:54 發表

我知!!

足總研究了各國案例,分三步曲呀!

睇清楚未?!
足總講d野都好信,唔好人講乜就信乜先得架。網上搵下康寶駒講乜先啦。今日又噓國歌,你覺得今次又使唔使罰呀?佢d說話你都信我只能話你太天真。如果你有機會去下歐洲睇下d國家隊比賽,人地由頭噓到尾架。我又未見過有國家比佢罰咩三步曲。咁你話香港今次噓完使唔使罰關閉門作賽呢?我話定比你聽一定唔會囉。睇清楚未呀?

回復 25# 的帖子

唔知唔緊要,最緊要唔好懶醒目。自己睇下國際足協紀律委員會委員講乜啦

國際足協紀律委員會委員康寶駒卻稱,雖然足協有條例規定當地足協要確保球場秩序及球迷守紀律,但噓國歌、擲物落球場等行為一般只會罰款,除非有球迷騷亂導致球賽腰斬,國際足協才會扣球隊分數,「我早前同國際足協傾過噓國歌問題,國際足協明白好難制止每名球迷噓國歌,無可能掩住佢哋嗰口」,他相信今次若再有人噓國歌,「最多罰足總多一倍錢。」

搵埋比你啦,睇清楚未呀?

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-11-18 00:24 發表
討論那一波,其实是否入左呢?
冇討論空間,攝影師大佬成場波經常遊魂,都追唔到個波,龍門邊白界線都冇擺專機影,入唔入波觀眾只有靠估,不提也罷,其實問題球又何止一個。今次場波得緊張兩個字,香港出六,七個歸化球員都係踢唔出隊形,剩係靠身形同兇狠踢法捱足全場,中國仲癈,搞中超咁耐都係散沙一盤球員間冇配合走位,冇快翼,用波能力低,冇小組,比較東亞兩強日本南韓差距何止兩班(仲遠過馬龍與水谷的距離),連傳統西亞強隊伊拉克伊朗沙地亞聯卡搭都高你堂堂人口大國一班,呢場波從技術水平看仲差過一場英冠賽事,何來值得討論和讚譽精彩。總括賽事水平一個字

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-18 04:56 發表
http://cablenews.i-cable.com/ci/index.php/VideoPage/news/468860/即時新聞/足總主席梁孔德呼籲球迷自律

兄台,足總講㗎,唔係我講㗎!

我天真我事,我只係話吡你樓上17樓#17網友知,唔 ...
無話你話我,我點夠樓主你叻丫?個二打六求其亂講,你信晒不特止仲要周圍話比人知。 另外我唔巴閉架睇場波唔使好多錢,重點係鍾唔鍾意睇姐。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-18 12:10 發表

請你不要太謙虛!

足總主席也稱「二打六」,hoi.wong.9哥唔巴閉,邊個巴閉?!吡多個「叻叻豬」你
如果你有係足球界既朋友,都會知近十年足總主席係廢物。搞果樣衰果樣。改革聯賽搞到d職業球員人工越來越低。搞個什麼鳯凰計劃又搞到香港隊世界排名不停跌。呢d只係識媚共唔識做實事既廢物唔係二打六係乜?

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-11-17 23:37 發表

梁孔德你都信? 如果球場發生大型暴力事件就可能會贏當輸。噓國家呢d小兒科啦。我去睇歐洲比賽作客球隊成場比人噓都係咁啦 係香港人先當回事既姐。尊重是必須的但大前題係果樣野值得尊重。
是比賽中,不是奏歌時吧!唔講尊重也要有禮貌吧!
都係嗰句,不懂禮貌,不去尊重人!我們也不見得好到那兒吧!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

國際足協唔知係唔係貪污得多,無常識,其他人嘘國歌,關我差事,重罰我。用同一理論,賊去金行搶,唔通罰金行。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-18 15:18 發表

唔使識圈中朋友都知啦,傳媒也有大幅報導!

咁hoi.wong.9哥,你足球圈中朋友冇話你知,梁孔德足總主席任期由2015-2019年,咁什麼近十年的糊塗賬,又入佢數?!

不如吡個機會佢,餘下四年任期如何搞活 ...
只能話比你聽足總主席係一蟹不如一蟹,不過請你查清楚梁生幾時開始做足總主席先好唔好?唔好又扮醒目好唔好?仲有請你唔好再扮可愛講咩叻叻豬 好嘔心。

引用:
原帖由 nixonwin 於 2015-11-18 07:56 發表

冇討論空間,攝影師大佬成場波經常遊魂,都追唔到個波,龍門邊白界線都冇擺專機影,入唔入波觀眾只有靠估,不提也罷,其實問題球又何止一個。今次場波得緊張兩個字,香港出六,七個歸化球員都係踢唔出隊形,剩係靠 ...
足球我真的不懂,不過唔好再講人地十幾億人,我們七百萬人,相差二百倍,我們各方面都不是,其實我們可以勁楸,包括乒乓球,關鍵在於訓練時數,內容和方法。

回復 17# 的帖子

brother好似昰中國足協出poster種族歧視在先,至今都未向香港公開道歉,而梁孔德身為足總主席一早唔去跟進poster事件,是令事件惡化的原因

回復 19# 的帖子

有台灣人唔認是中共下的中國人,以前英治下的香港人唔認有可出奇,
但我都不明白足球關黄,白,黑種人有可關系

引用:
原帖由 729fx 於 2015-11-20 23:51 發表
有台灣人唔認是中共下的中國人,以前英治下的香港人唔認有可出奇,
但我都不明白足球關黄,白,黑種人有可關系
我聽過有個講法係咁既:如果中共就係等如中國,咁我情願唔做中國人。

回復 44# 的帖子

HOIWONG9兄,聽你講野就知是識波之人,我自已也有踢開波,有朋友也是足球界人士,之前鳳凰計劃梁守志成日都鬧足總,肥上瘦下,d錢請晒ceo,設施又無增加,球會球員一毫子都分唔到,搵d唔識波既人搞波,香港足球唔死先奇......
其實乒乓球也是,以前香港米成日用國援,本土球員出場機會小,現在改了例米要用番土炮,好似黃鎮廷咁就是一個例子,仲有ittf請埋d唔識波既人做主席,搞到個波由38mm變成40+,超唔好打,其實佢地只顣賺錢,好似fifa咁,現在fifa主席米貪污羅

引用:
原帖由 sorry 於 2015-11-25 13:58 發表
其實40+超好打
圓圓的三星40+打慣了, 當相持時, 尤其是對拉好像真的比前穩些
<-->
.

引用:
原帖由 729fx 於 2015-11-25 13:55 發表
HOIWONG9兄,聽你講野就知是識波之人,我自已也有踢開波,有朋友也是足球界人士,之前鳳凰計劃梁守志成日都鬧足總,肥上瘦下,d錢請晒ceo,設施又無增加,球會球員一毫子都分唔到,搵d唔識波既人搞波,香港足球唔死先奇......
...
師兄睇黎都對足球界幾了解

其實我同我足球界既朋友都覺得梁孔德說得太誇張,未聽過,記得當年費高被巴塞球迷掟豬頭都是罰錢了事,如果噓國歌要罰閉門作賽,米其實好重,米等於球場暴動的罰則.......
當年雜物有膠樽、威士忌酒樽、手提電話、高爾夫球和燒豬頭:
球賽:2002年皇家馬德里對巴塞隆拿 西甲賽事
事件:巴塞球迷不滿曾效力巴塞的費高轉投皇馬,向球場投擲雜物。
結果:西班牙足總裁定巴塞在下兩場閉門作賽,巴塞意圖將事件鬧上法庭;足總答應庭外和解,最終只罰款4000歐元了事。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

發新話題