發新話題

[球板討論] 日直佩膠問題

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

日直佩膠問題

請教各位大大日直佩咩膠? 可能我啱轉打日直,正手T05關係..手感都唔多好...是否佩錯..還望賜教。
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

引用:
原帖由 atrix 於 2015-11-17 13:10 發表
小弟也有收藏日直,但打得唔叻

想問樓主用什麼日直和自己是什麼類型的打法?

可能不同打法需要配不同的膠才事半功倍
我打開中直軟板,打法孤圈慢動作型 ,膠都係打開偏軟,類似狂3(38度咁上下既膠),著重控制多DD...今次轉日直...實在很大挑戰...不過似乎挑戰失敗....

引用:
原帖由 atrix 於 2015-11-17 13:10 發表
小弟也有收藏日直,但打得唔叻

想問樓主用什麼日直和自己是什麼類型的打法?

可能不同打法需要配不同的膠才事半功倍
補充: 板就試玩性質,TSP HUNTER 好似係9.2mm ,膠就昆蟲牌 T05,還望師兄賜教。

引用:
原帖由 siangmalam 於 2015-11-17 12:49 發表

Tibhar EL-P , Xiom Omega IV Pro are good options as well.
THX. 我再諗諗考慮中

引用:
原帖由 atrix 於 2015-11-17 14:23 發表
如樓主需要控波多些和喜歡軟膠

因為tsp hunter 算硬木,木紋比較密

配些軟膠應可平衡到控球和不失力量

Yasska ra 7 soft應會是不錯的選擇

當樓主技術進步了,定能發揮到由防轉攻的威力

反手台內可以做 ...
多謝支持 & 多謝細心指導。

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2015-11-17 14:08 發表

Hunter 很少簿過 9.8 mm 吧。
揪兄..我人老又冇乜記性...可能記錯左...

引用:
原帖由 sorry 於 2015-11-17 18:08 發表
XIOM MUSA II 魔煞 2
考慮申請破產中...因為可能要買幾塊....試.... 多謝師兄支持。

引用:
原帖由 直直地 於 2015-11-17 21:05 發表
Hunter + 05

我之前果塊就系呢個配置。好好打播。

不過10mm 日直打控制,就好似有d浪費。
仲無橫打。

薄D海綿,增加控制。
SIGMA I EURO。
考慮申請破產中...因為可能要買幾塊....試... 多謝師兄支持。

引用:
原帖由 雲霧 於 2015-11-17 18:46 發表
OMEGA V PRO
考慮申請破產中...因為可能要買幾塊....試.... 多謝師兄支持。

引用:
原帖由 葉師傅 於 2015-11-17 21:00 發表
可試下r7
考慮申請破產中...因為可能要買幾塊....試..... 多謝師兄支持。

發新話題