50 123
發新話題

[膠皮討論] xiom musa 3

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

xiom musa 3

我想問尼塊膠有冇CHING打過??
是打正手定反手?
放在純木打反手可以?
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

性價比高。
靚仔。

Musa 2 同 3 都有試過。自己覺得 3 好d。
我放在硬純木上反手,都ok。

3 既海綿 “蛋糕” 好多。
感覺要發力先有速度。可惜只有 Max (有1.8 或 2.0 就好。。。),自己技術有限,不太容易透板。
旋轉就一般。控制好好。

純粹路過。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

直兄 如果配在SAMSONOV FORCE PRO BLACK EDITION OK??
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64

Musa可唔可以比賽?
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

呢塊反手冇問題
係100-200蚊個位性價比高
龍版張繼科, 正MXP, 反baracuda
YES,正MXP,反R7(借友用
Power Defense, 正狂3, 反d. tecs
CL, 正neo狂3, 反superblock
一位不自量力的新手

當初都有人推呢塊比我
只不過我直上200-300蚊呢個位
會多好多選擇
一位不自量力的新手

其實不是價錢的問題 只系想買尼試下

只能說作為入門膠很適合
我覺得能力同其他貴啲始終稍遜一籌
仲有我應作一作更改
唔係反手都可以,係反手較好
但勝在性價比頗高,試一試無妨
一位不自量力的新手

Ok 謝謝大家提供寶貴既意見

回復 4# 的帖子

可以比賽
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

回復 8# 的帖子

你試下同我打就知塊膠唔係入門用
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)

引用:
原帖由 sorry 於 2015-11-14 18:03 發表
有mxp甘爆
咁誇張 ?
我睇database同人地啲評測唔係咁既
一位不自量力的新手

回復 13# 的帖子

其實就好透板,反手橫打球速都好爆

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-11-14 18:05 發表
你指係好難控入門不合適
定係好勁打專業都得
如果係我要改,入門價錢專業水準
你講到我又想試下你個塊
一位不自量力的新手

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-11-14 18:05 發表
你同我打我夠想,時間都唔夾
一位不自量力的新手

引用:
原帖由 tomtom1995 於 2015-11-14 18:31 發表
其實就好透板,反手橫打球速都好爆
咁比起musa 2真係超大改進喎
睇黎我要對佢改觀
一位不自量力的新手

回復 17# 的帖子

塊膠係面膠磨擦做旋轉能力較強,海綿易透,打反手爆發力強,易於使用底板力量
本帖最近評分記錄

橫直板需求唔同,橫板的話可能會感覺一般,但我直板的反手來說,便宜的膠Musa3最好

樓主,我只係一個資料庫,整合網上資料且提供幫助
希望拋磚引玉引來的兩位高手能給你有用意見
我也認為係唔錯既膠,只係未用過可能少許唔準確
又或者如師兄所講既直橫板
看來普遍評價都良好,尤其有師兄試過

一位不自量力的新手

回復 21# 的帖子

小弟只係一個小小的直板仔,打波做運動

50 123
發新話題