66 1234
發新話題

2015瑞典公開賽

大膽啲亂講. 我諗應該鼓勵多啲唔同既打法. 至少啲波會好睇啲.

正反反生(橫, 攻): (曹臻), 木子, .... 姜華珺 .... (男子我有啲保留: 唐鵬 ...)
正反反邪(橫, 削): 武揚 ..... 鮑奕文 .... (邪: 長/生/防弧)
正邪反X(直): 周昕彤 ....
橫板倒板: (Bilenko, Pavlovich) ....
.....
主流反膠打法亦可以多樣化啲:
直板: 許昕 .... 黃鎮廷 .... (李佼) .....
橫板: 主流打法 .....
橫板: 劉詩雯 ... 帖雅娜 ... 李曉霞 ... 梁靖崑 ...

咁樣就唔使怕ittf玩嘢.

主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-11-16 10:18 發表
大膽啲亂講. 我諗應該鼓勵多啲唔同既打法. 至少啲波會好睇啲.

正反反生(橫, 攻): (曹臻), 木子, .... 姜華珺 .... (男子我有啲保留: 唐鵬 ...)
正反反邪(橫, 削): 武揚 ..... 鮑奕 ...
慘在中國隊教練團唔係咁諗

引用:
原帖由 yeung~ 於 2015-11-15 23:42 發表
第一局 許昕win 11:1
樊振東未瞓醒啩? 我睇到佢喺介紹運動員既時候打喊路(呵欠).
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

吾思想比較傳統, 認為乒乓是打給觀眾看的, 主流打法動作順眼, 速度快得來可相持多些, 在不影響國家跌牌的情況下, 當然絕對支持主流打法啦

本帖最近評分記錄
  • ttman +1 非常贊同 2015-11-16 17:43
<-->
.

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-11-16 13:55 發表

樊振東未瞓醒啩? 我睇到佢喺介紹運動員既時候打喊路(呵欠).
你睇下成場波,第二局開始,許生開始成日走去離檯放高波;跟本同馬龍一樣,唔太在意場波,測試下樊振東就算

66 1234
發新話題