發新話題

2015瑞典公開賽

"世紀大冷門":

http://www.ittf.com/_front_page/ ... tition_ID=2604&

李曉霞main round第一輪出局. 希望她跟劉詩雯合作雙打順利吧!
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

女單32強

杜凱X vs 木子
帖雅娜 vs 石川佳純
姜華珺 vs 加藤美優
李皓晴 vs 鄭怡靜

男單32強
何鈞傑 vs 高寧

全部硬仗!!加油!!!!

幾點打?

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-11-14 00:11 發表
幾點打?
凌晨 http://www.ittf.com/competitions ... Competition_ID=2604

沒有直播。。。。

主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

今晚比賽時間:

香港間=當地時間+7小時
http://www.ittf.com/competitions ... Competition_ID=2604

霞姐比個日本老將贏左
唔係講笑,今次老馬有火

Yan An 同 Fang Bo 都輸;個新波真係唔講得笑

DOO Hoi Kem / LEE Ho Ching 打贏左日本個隊九唔搭八拍擋 ,個隊九唔搭八上場有幾球差 d 互撞,好心日本隊就唔好玩野

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-11-14 01:30 發表
霞姐比個日本老將贏左
唔係講笑,今次老馬有火
老將? 若宮三紗子仲細過霞姐wor! 咁霞姐要升呢叫霞姨啦

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-11-14 05:14 發表
DOO Hoi Kem / LEE Ho Ching 打贏左日本個隊九唔搭八拍擋 ,個隊九唔搭八上場有幾球差 d 互撞,好心日本隊就唔好玩野
掛住打單打。來得及準備奧運嗎?不如伊藤美誠和福原愛配合

我都覺得亞洲球員打新波無著數。

引用:
原帖由 十萬轉vs零轉 於 2015-11-14 11:24 發表
老將? 若宮三紗子仲細過霞姐wor! 咁霞姐要升呢叫霞姨啦
唔講唔知,真係以為若宮三紗子就來退伍,不過真係傳霞姐升呢做霞姨,退伍。
引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-11-14 12:46 發表
掛住打單打。來得及準備奧運嗎?不如伊藤美誠和福原愛配合
上個 open,係伊藤美誠配福原愛,重打得唔錯添;今次唔知攪乜,完全唔夾
引用:
原帖由 sorry 於 2015-11-14 13:58 發表
亞洲球員打新波著數好多
歐洲球員打新波,打贏好多亞洲球員

我覺得喺歐洲打法多樣化啲囉. 好似李佼, 劉佳, Li Qian, Yu Fu佢地唔係番鬼, 但係各有特色, 都有機會參加大賽.

木子  4:0  丁寧
韓瑩  4:0  陳夢

U21 4強. 何鈞傑 2:3 Tristan Flore. Deuce 13:15.

打得幾好架. Flore 瓣數多啲.

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-11-14 15:15 發表
我覺得喺歐洲打法多樣化啲囉. 好似李佼, 劉佳, Li Qian, Yu Fu佢地唔係番鬼, 但係各有特色, 都有機會參加大賽.
可能真係多樣化原因,引發戰術都係多樣化
大陸人打法都好多樣化,但上到去省、國隊,你特殊打法,就開始輸多贏少同教練唔係咁鐘意你。咁打大佬機會少,磨練少,進步慢,你就冇出頭。另外,攪到大6頂班馬又單一化,攪到個個戰術都單調左。好幾場中國球員輸得來好似中左笨咒咁,完全唔識點戰術改變和應對對方個戰術,一味想用深厚基本功食糊

好野,木子終於起有意義既比賽打贏丁大奸

HK add oil  
主拍 Taksim   正手 05FX   反手 省狂

副拍 Ma Lin Carbon   正手 M1   反手 M2

決賽日賽程:

http://www.ittf.com/competitions ... Competition_ID=2604

香港時間 = 當地時間 + 7.

全部都有直播.

向大家推薦木子對石川佳純的直播(香港時間五點):

http://cdn.laola1.tv/ittf/iframe ... 5613%26partnerid=24

昨天石川對單曉娜, 我聽到有說普通話的給石川叫好. 我撐直拍非主流打法的單曉娜, 覺得有點詫異. 今天木子出場, 橫拍正反反生, 我撐她.

發新話題