發新話題

【黑暗電台】輕談吹水青少年 - 嘉賓 iMichael

引用:
原帖由 速鳥 於 2015-11-9 15:37 發表

單車訓練係超辛苦,乒乓球算輕易,所以我對呀囡細個時說,如果咁樣都叫辛苦,就咪鬼做運動。
唔記得幾時,乒乓世界講大陸體校,D運動員講細個係體校, 咁係寄宿大家知,咁練得辛苦,夜晚成日係度喊,咁乒乓球都有,但大家估下係邊個運動既房間個面,喊得最利害

引用:
原帖由 lmichael 於 2015-11-9 15:56 發表

唔記得幾時,乒乓世界講大陸體校,D運動員講細個係體校, 咁係寄宿大家知,咁練得辛苦,夜晚成日係度喊,咁乒乓球都有,但大家估下係邊個運動既房間個面,喊得最利害
體操?拉筋都痛到小朋友喊啦?
本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 16:16 發表

「歌街已經好夠」/////////

呢D就係叫⋯⋯觀點與角度囉!!!

反正我覺得唔夠!!!

各大賽事觀眾人迫人,團體賽、乒總盃有份打的球員淹沒於觀眾堆裏!
個人覺得,本土賽事咁樣仲好,其實籃球現在最受歡迎,就係街場3打3,無謂搞到球員太高高在上,同觀眾太脫節, 街場感覺會更好. 其實大型賽事,伊館搞都得.乒乓球場地真係相對易解決.

走入群眾既運動,先至係長久興旺既運動.

引用:
原帖由 eric985281 於 2015-11-9 16:20 發表

體操?拉筋都痛到小朋友喊啦?
咁醒 真係體操,拉筋拉到....,乒乓球算係咁.....

如果遲D真係取消奧運,對乒乓球既推廣影響都吾細

引用:
原帖由 st24515574 於 2015-11-9 16:52 發表
如果遲D真係取消奧運,對乒乓球既推廣影響都吾細
應該唔會咁快,始終亞洲國家係呢個運動有優勢,中國之外, 日,韓,台,星都一定反對.

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 17:11 發表

貨比貨,籃球街場有4邊,容納500人也可能睇得清楚!

乒乓球,陰公得一邊,第二排已經睇唔到,我以觀眾角度睇,已經好慘!

另外:水平如乒總盃、甲團,我睇唔到設立一個球員席有幾高高在上?!我睇這 ...
你真係未見過修頓籃球場..... 你張相,個氣氛真係幾好...., 我做球員, 都幾鐘意呢種氣氛.
之前中間通道好似有兩行高既坐位.

香港乒乓球賽事好好多啦...., 三人籃球, 仲叫搞得比較多人參加既....

本土級賽事既格局
台灣
https://www.youtube.com/watch?v=4B2NUanMpnE

香港
https://www.youtube.com/watch?v=ycnWpwjUt0I

如果香港比賽環境係要用不足來形容, 咁台灣....係唔係要用悲慘先得?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

多謝論壇, 多謝貓家對乒乓球的熱誠.

係, 有個獎牌仔對小朋友是一個好好的心理支持.

3/3【黑暗電台】神童趙仲熙

香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 Ayden 於 2015-11-9 17:36 發表
多謝論壇, 多謝貓家對乒乓球的熱誠.

係, 有個獎牌仔對小朋友是一個好好的心理支持.
Thank you so much, appreciate
你們的鼓勵 是我們的動力
香港乒乓網

Imichael 師兄所說的很合理,大部分都很平常心去睇,我想問如果世界乒聯沒有改例,容許外援代表各國參加各大型賽事,香港青訓會否這幾年間加強呢?本土運動員會吾會有這麼多機會參加分站賽爭取分數呢? 香港乒總會不會繼續輸入外援爭取成績呢?

NICE
<-->
.

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-11-9 13:17 發表
kg4J5bEDpf0

節目內容只是主持或嘉賓個人立場,並不代表本論壇的立場或意見。
主持或嘉賓意見亦不代表適合每一個人,不要太認真也不是對號入座。
想問問主持人,要花適量金錢先可以打出成績,即係幾多?可否具體講下個數目?

引用:
原帖由 Suki 於 2015-11-9 16:16 發表

「歌街已經好夠」/////////

呢D就係叫⋯⋯觀點與角度囉!!!

反正我覺得唔夠!!!

各大賽事觀眾人迫人,團體賽、乒總盃有份打的球員淹沒於觀眾堆裏!
歌街的地點方便了新界九龍人,如果港島可以有多一個類似歌街的球場,會好好多,
怕冇人book場,其實可以減租場錢,政府庫房咁多錢,放銀行真係好浪費.

算吧啦!
單車節/渣馬係有商業讚助,
計入旅發局條數,先可封到路大搞,
主 辦都好似唔係好關總會事.

引用:
原帖由 joshualee 於 2015-11-9 23:16 發表

想問問主持人,要花適量金錢先可以打出成績,即係幾多?可否具體講下個數目?
我要起飛了 去到美國回應你
香港乒乓網

Suki and iMichael 各有道理
不過只是不在同一頁紙上
香港乒乓網

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-11-9 00:45 發表
pvhvV_MHmtw

節目內容只是主持或嘉賓個人立場,並不代表本論壇的立場或意見。
主持或嘉賓意見亦不代表適合每一個人,不要太認真也不是對號入座。
關於睇選拔定係睇潛質來決定誰出賽,如果睇潛質而不用選拔成績,不單止不公平,也會衍生好多問題,例如貪污,仲會打擊某d球員的士氣,而且教練的主觀判斷唔係一定對,如果教練錯,咁咪對選拔賽win左的人更唔公平?造成更多爭論?
當然,選拔決定論都係會有缺點.

發新話題