44 123
發新話題

30年前港隊總教頭少精揀蟀

30年前港隊總教頭少精揀蟀

前日少精甄選, 見到30年前港隊總教頭露面, 一齊揀少精. 而家都應該70歲有餘, 你話港隊搞邊科?

莫非是少精新教練?

我系九公都見到類似人物, 有個阿伯同D細路講嘢, 原來佢有可能係以前港隊教頭? 以前都無見過或聽過呢個人? 30年前打緊21分, 38MM波, 而家都轉曬啦, 打法同戰術都轉咗啦. 吾通真係家有一老如有一宝? 冰總愛宝宝?

邊位???????

有無前輩識答呀? 開估啦!

是否王文華???

引用:
原帖由 PPA 於 2015-11-8 23:23 發表
是否王文華???
好啦,一家團聚,自己玩晒.

應該係王文華教練,
本帖最近評分記錄

30年前都未出世∼∼

咁其實佢㸃解會離開港隊嘅?

[quote]原帖由 ronald1834633 於 2015-11-9 02:59 發表
咁其實佢㸃解會離開港隊

王文華教練應該只係陳江華教練的前一任,即係13年前香港的總教頭. 冇30年甘多!
本帖最近評分記錄

「教練有獨特眼光,挑選有天份的球員」
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

" 【新華社電】中國乒乓球代表團今天上午乘飛機離開北京前往日本,參加第三十一屆("1971") 世界乒乓球錦標賽並對日本進行友好訪問。

代表團中有男女運動員二十二人。女運動員是 .....  ;男運動員:莊則棟、李富榮、周蘭蓀、李景光、郗恩庭、梁戈亮、王文華、王文榮、刁文元、余長春、張變林。 "
本帖最近評分記錄

http://www.hksi.org.hk/hksdb/htm ... g3_delegation4.html

王文華教練2000年奧運都重係香港隊教練
本帖最近評分記錄

唔係鄭仲謀咩?

咁.....為軍呢? 佢應該係陳江華前任. 王XX在30年前一家團聚,自己玩晒.而家30年後又一家親。

我都好想知點解佢無做港隊總教練?

引用:
原帖由 Richard888 於 2015-11-9 11:52 發表
我都好想知點解佢無做港隊總教練?
佢好似同隊員有D問題,
但我反而想知惠教練李教練點解冇得教.

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-11-9 10:39 發表
http://www.hksi.org.hk/hksdb/html/big5/ct_rr1_arc2_2000og3_delegation4.html

王文華教練2000年奧運都重係香港隊教練
到2002年都仲係度.

佢同愚女士曾奪196?年全國混雙冠軍
唔好話搵佢教笑晶呀?

44 123
發新話題