發新話題

[球例] (十分高質)的乒總球證!!

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:10 移動

回復 38# 的帖子

多謝香港的九年免費教育
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 40# 的帖子

呢個真係球例問題, 私人拍的片段係唔認可的, 但球證本身又唔會拍片, 令到有問題時, 雙方各執一詞

回復 41# 的帖子

學習能擴闊視野,不是無謂的事
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

引用:
帖由 BrianDD 於 2015-11-2 18:50 發表
多謝香港的九年免費教育
又玩偷換概念,老老實實食花生個個都識,你唔係事件中主角當然可以不負責任地評論,設身處地如果你遇到咁既情況你會淨係選擇投訴?
正如你所講你話你都試過遇到唔少依啲情況,我問你有冇投訴,你又冇答我問題,如果你有投訴既話但你都遇到唔少咁既情況同我依單,咁請問投訴又有乜好實際既效用?假如你冇投訴我諗你更加冇資格話我
仲有相信你睇完片頂多咪話球證都係人,人難免總有錯之類依啲對事情冇半點幫助既說話
更何況正如我一開頭所講,難道將自己遇到既不公講出黎等大家討論下既權利都冇?
仲有果球既我會sd俾你,放心:)

回復 45# 的帖子

又要講返去最頭,我只是叫你去參加做裁判又有什麼問題呢?正如你所說食花生個個都識,那為什麽不去了解一下裁判的角色和實際在場上的狀況?對裁判們而言那些話不就是由食花生的人們所說出的?
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

正如我所講你句野有冇問題你自己最清楚,對了你話自己俾乒總球證害過無數次,請問你是如何解決?好讓小弟學習學習

加上我自己有做開學界裁判,雖然身份上有所不同,但所做既都係大同小異,我就盡量令自己集中不容有失,我明白聖人都有錯,但某程度依種錯係可以盡量避免

都要加上你個題開得好才有你心想的效果
(十分高質)的乒總球證!!

琴日打一場團體賽,十次有六七次網球個球證都見唔到仲想舉手判分,要靠我同對手講先知,有啲甚至係好明顯既網球都見唔到,真係唔知係唔專心定還是真係咁難睇?
某場波打到決勝局lead緊9:7,對方發左一個好明顯既網球,我打失左,個球證竟然判分俾對手
如果乒總多幾個咁既球證真係會害死唔少人。。

如你分開兩件事看,那就可看出我的善意了

你是不是一開始就想多了
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

再講我最初只是想叫你去考下做下裁判,你又君子,又小人,我以為你想討論才回一下你,點知你禁好火

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

但事實係連人地都覺得你句野有問題呢。。
善意定偽善意自己最清楚啦
冇人火啊,我真心受教,btw想學下應該點面對依啲意外?閣下滿口道理,自然必有一番良計妙策,請問是如何妥善處理??
仲有請問我將依件事講出黎同叫我做球證有何關係?想我體驗一下球證既苦處?

回復 47# 的帖子

我的做法比你積極得多,就是加入做裁判,令這些事減少
來吧,一起來做乒總裁判吧
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 51# 的帖子

亦有人like我那句wor
不要只看對自己有利的
事事只看到負面,人生會很黑暗的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

噢,唔怪得對我既無病呻吟咁有興趣同咁實用既建議,原來閣下都係球證一員,但點解近年都係咁多類似既事發生?加上小弟亦自感無能力勝任乒總依啲咁重要賽事既球證

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-11-2 20:08 發表
亦有人like我那句wor
不要只看對自己有利的
事事只看到負面,人生會很黑暗的
假如我只看對自己有利的事,相信你也不能在這post留言
所以一向話自己受教就係咁解,果然滿口大道理,又受教了

人人也是只說別人的不對,到自己做時又說無能為力,其實如果如你所說這種網球不止發生一次,是先前已發生了多次,為什麽在那多次時你不先向裁判長投訴呢?當場投訴了就不至到現在要在這開post了。因裁判長會解決這事。
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

回復 55# 的帖子

為什麽假如你只看對自己有利的事,相信你也不能在這post留言呢?
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

小弟意下之言為如果我只看對自己有利的事,我可能會當依個係一個磨練,咁自自然然我都未必會開依個post,如果無依個post時你又如何留言?
情況好簡單因為當時有幾個波雙方球員都指出係網球,咁自然佢都唔會判錯,再加上相信唔少人遇到依個情況都未必會要求即時更換球證,試問問自己,你會?
仲有頭先你講到依啲情況就一係投訴一係就唔好開post,我問你你有冇投訴既時候,你又答我揀左做球證,咁依種又係咪你口中所講既無能為力?相信你做球證既目的並非希望你口中所講提升裁判質素吧

想不到當今仲有咁偉大既人,真係想唔受教都唔得

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-11-2 19:03 發表
學習能擴闊視野,不是無謂的事
如果當我去間餐廳食飯,覺得好難食我又要去學廚然後加入廚師既行列提高廚師既質素?我買個三叔既電話,發覺設計唔好我又去學手機設計加入三叔提升手機既設計質素?我自問無咁多時間同能力去學習同埋做你所謂能擴闊視野既事。請師兄體諒下我呢個平凡人

容我逐點回應,可能未必能滿足到樓主,但希望能分享一些經驗
不喜勿插,但歡迎理性討論。

發新話題