發新話題

[膠皮討論] 請教P1性能

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

請教P1性能

請問有冇C Hing用過同什麼性能?

感謝!

Do you mean Donic Acuda P1?
用左約 1 個月, 之前用 S1

我技術不好, 速度和旋轉提供不了比效分別
P1 在數字上效軟, 打起不太覺
但感覺上 P1 的弧線明顯比 S1 平,
初用時未習慣常下網
習慣就冇問題

引用:
原帖由 newmancheung 於 2015-10-23 17:18 發表
請問有冇C Hing用過同什麼性能?

感謝!
你指嘅係咩P1?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 iammalin 於 2015-10-23 18:14 發表
真心建議吾好買啦 butterfly始終最實際
你指價錢嗎?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

打過一塊,太淋,攪唔掂,好快換左
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

是DONIC P1

多謝各位指導。

但P2打反手超正

P1比較淋,咬波時間會比較耐,如果打控球可能會比較適合,正手快帶都比較容易
但打開S1;再打P1會唔習慣,因為完全唔同感覺…

速度兩者不相伯仲
控球感P1略勝一籌
孤線P1比較短小小
但旋轉和爆發力s1較好

木:樓下文具店流星(TM)
正手:盾牌套膠
反手: 紅雙喜C8

引用:
原帖由 天樂 於 2015-10-23 23:31 發表
P1比較淋,咬波時間會比較耐,如果打控球可能會比較適合,正手快帶都比較容易
但打開S1;再打P1會唔習慣,因為完全唔同感覺…

速度兩者不相伯仲
控球感P1略勝一籌
孤線P1比較短小小
但旋轉和爆發力s1較好
Thanks天樂哥, 將會買塊MXP試下打正手。

回復 10# 的帖子

師兄你是配落邊塊板度呢?

回復 11# 的帖子

想放在張ALC度試下

發新話題