發新話題

成年人打教練打幾錢?

純八掛
雖然級數唔代表一切:最重要係教到你自已個套路,香港現在三百蚊個教練係乜級數?
回波機器都好,專業既分波機器重大獲,見過一名教練教私鐘,三定點,成盤波個學生(我朋友)個動作都錯,都唔停;咁攪法學幾堂,出到國家隊教練都救唔返

引用:
原帖由 BaaBaaChris 於 2015-9-16 21:23 發表
我都想砍悼重練
年記大,唔讚成砍掉重練,應該在改善現有套路和技術;當然教練唔係咁諗

引用:
原帖由 extrem 於 2015-9-17 18:50 發表
HK Sports adult class Wed. 8-10pm, HK$200. Great value. round robin games and practice with Chen Bing Qiang.
如果私鐘一般三百,group lesson 收二舊,好似幾貴

..............

引用:
原帖由 青見人 於 2015-9-20 23:35 發表

香港也有很多非常專業......
專業與否,最重要係可以因你個心型打出味道,唔通退休阿嬸來學,都係教你鬥快,拉起搶攻;
你打進攻乒乓球(現在九成都係 ),內地既教練真係要上過先得,幫你頭幾板心態調整一下  

引用:
原帖由 閃人 於 2015-9-21 15:14 發表
$400一個鐘比得起,為什麼我每個星期一上深圳學球,上去學過自然明白,講只是天花龍鳳.
唔得既內地教練,我都遇見過,其實內地人既野,大家心照
引用:
原帖由 dlwtong 於 2015-9-21 11:06 發表
我有無限子彈親戚用$400一個鐘請極強教練教兩個六歲八歲完全初學嘅小朋友。平時自己打嘅時候又見過隔離台啲教練極度hea教(唔知收幾錢),真心唔明點解個學生仲繼續學。肯燒子彈,香港好教練真係好易 ...
細路仔學波,真係要睇父母乜心態;識人 ,阿爸帶個仔一切學,阿爸學完到阿仔學(阿仔直頭私鐘連 group 咁上),阿仔 hea 學,阿仔執波爬檯底玩幾分鐘都得;阿爸就打波唔多理 ,只係得閒先睇下 ;直頭係當 daycare 用;個教練勁人來,以前係真正國二隊員來。父母想細路仔有心學好波,真係要 group lesson 起步,等佢有得同同'輩'比較下,有鬥心,先加私鐘。

引用:
原帖由 dlwtong 於 2015-9-22 07:41 發表
我未遇見過唔得既內地教練,始終去得唔多,.....
唔得唔一定係指冇料,唔識教都得
引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-9-22 10:26 發表

興趣波就難講,細路仔有心學既,一星期練五,六日。一個月學費萬幾二萬既我都見唔少
你個價錢,一個月咁起大6個國家隊訓練場學包食宿都係二萬到
其實我覺包去出賽、會費、去搵勁人教,平時食野,平均一個月萬幾二萬就合理;當一個星期(一group$200,二私鐘咁$700)都係 $1000 (包閒日打波入場費同洗費,有心打只需真係打足五、六日,唔係學足五,六日);咁一個月都係五千,一般教練唔係咁想一到五教曬一個學生,你一唔學咪大獲;暑假就去國家隊訓練場學波一個月當遊學

發新話題