發新話題

成年人打教練打幾錢?

引用:
原帖由 old-cake 於 2015-9-16 19:56 發表
其實如果要求吾高,先join返幾個球局,然侈渽返幾個波友,再約出來練波囉
搵oldcake練波好過搵教練

回復 23# 的帖子

我同Paul哥打過啦,自己未夠班,差幾皮,浪費咗佢兩個鐘

想練攻削球手就要揾carfieldog喇,,,
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 carfielddog 於 2015-9-17 10:12 發表

我都想搵人教我打波...不過冇錢請教練...
多謝R師兄送贈6星板,永遠不會忘記人家的恩惠。
多謝M師兄送贈波爾,永遠不會忘記雪中送5木2碳。

好慘,就我而言,不是考慮找什麼水平的教練,
根本連打波時間都無

我相信不少波友都有同樣問題

香港學打乒乓波,幾乎成為了中產階層的運動;
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

當你哋口中公價$300嚟計,當我每日做八個鐘,做五日半。8小時x5.5日x4.4星期x$300 = $58000。如果每月搵$58000以上就可以自己同教練一小時換一小時。

dlwtong哥, 好耐冇見! 有時間可約出來打下波?

HK Sports adult class Wed. 8-10pm, HK$200. Great value. round robin games and practice with Chen Bing Qiang.

same situation here
引用:
原帖由 q9450 於 2015-9-17 11:03 發表

我都想搵人教我打波...不過冇錢請教練...

引用:
原帖由 kei 於 2015/9/17 11:17 發表
好慘,就我而言,不是考慮找什麼水平的教練,
根本連打波時間都無

我相信不少波友都有同樣問題
非常同意!
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

引用:
原帖由 速鳥 於 2015/9/17 12:29 發表
香港學打乒乓波,幾乎成為了中產階層的運動;
個人認為乒乓球可以係好平民化。找朋友對練便可。想請教練的話真的要先想清楚自己在追求什麽。

大人練波,出下汗最好,反正,都不是太要求成積。

加入 ‘‘小刀會‘‘,免費學 ‘‘平民小刀法‘‘。

練球到了一定程度就會想出去了解下自己實力
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 extrem 於 2015-9-17 18:50 發表
HK Sports adult class Wed. 8-10pm, HK$200. Great value. round robin games and practice with Chen Bing Qiang.
如果私鐘一般三百,group lesson 收二舊,好似幾貴

為了保身,每星期要吃燕窩三次,無次三百蚊,定期一個月就要吃下$4000元,身體好左,波練好左;如果吃冬虫草,身體就更好,波就更練得好,但無次起碼要六百蚊。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2015-9-17 22:00 發表
加入 ‘‘小刀會‘‘,免費學 ‘‘平民小刀法‘‘。
Where and how to join this club?

有陣時一分錢一分貨,教學ge野好多時都相對,未深入ge時候就總覺得好多價錢都唔合理,北上的教練實力當然不用置疑,但對新手的教法或者節奏又是否適合?(未計舟車勞頓)樓主比小弟ge感覺係:三百幾ge教練唔值,百幾二百ge我又信佢唔過…抱住呢個心態去搵教練就…祝君好運…有陣時小弟覺得用銀碼去衡量是否一個好教練真係有d膚淺

引用:
原帖由 無情燒賣 於 2015-9-18 22:24 發表
有陣時一分錢一分貨,教學ge野好多時都相對,未深入ge時候就總覺得好多價錢都唔合理,北上的教練實力當然不用置疑,但對新手的教法或者節奏又是否適合?(未計舟車勞頓)樓主比小弟ge感覺係:三百幾ge教練唔值,百幾二 ...
很認同C兄觀點
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

發新話題