32 12
發新話題

[其它討論] 點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

點解上親萬達店員都叫用Tibhar mxp打40+波比賽?

其實mxp是否40+波後出既產品,真的那麼好打?

我諗因為萬達係Tihbar代理掛

基本上間間都係咁,我估因為德國膠利潤較高,而且價錢無咁貴,顧客考慮就會較少,容易去sale
tenergy最好打,但價錢500左右,利潤較低,客第一反應就係'咁貴!'
自然取易不取難

好打.................

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-9-14 12:17 發表
基本上間間都係咁,我估因為德國膠利潤較高,而且價錢無咁貴,顧客考慮就會較少,容易去sale
tenergy最好打,但價錢500左右,利潤較低,客第一反應就係'咁貴!'
自然取易不取難
利申:我唔知萬達做幾錢
德國膠差價好大,同一塊膠,三十七蚊有人賣,六十五蚊又有人賣都得;咁你六十五蚊價都搵到人買,自然利潤高
不過話說口頭,mxp 打 40+ 係性價比最高如果你三十七蚊買既話

我有興趣知道樓主覺得邊款膠好打

打了T05幾年,有人叫我試MXP,試過唔岩打,還是打番T05。

其實膠只有岩吾岩你打,適合什麼打法,打開德國膠的都不妨一試的。
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

回復 7# 的帖子

咁你現在T05打40+會唔會弱左?
BUTTERFLY遲d又會唔會出新膠去for40+?

回復 6# 的帖子

現在都未找到,可能我技術差

mxp 好打呀!
不過我轉左mxs
mxs硬d

引用:
原帖由 729fx 於 2015-9-14 14:26 發表
睇返專業選手, 以前用MXP(聲稱)Marcos Freitas 都轉左用T05, 中國隊反手亦轉左05
而且廠商今年3月仲要大加價, 某程度上對佢地自己產品有信心
就算真係遲D 會有新膠FOR 40+, 我諗你都打殘左手頭果塊

引用:
原帖由 729fx 於 2015-9-14 14:26 發表
T05,80,64依然ok ar
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

技術唔高既窮人講下平價膠: 我用729-08(正手)同焦點3(反手), 由40波轉40+波唔覺得有問題.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 TomLai 於 2015-9-14 20:25 發表
技術唔高既窮人講下平價膠: 我用729-08(正手)同焦點3(反手), 由40波轉40+波唔覺得有問題.
我最近也试过729-08 es 还不错,只是速度感觉不是很快。

引用:
原帖由 pchan 於 2015-9-14 20:32 發表

我最近也试过729-08 es 还不错,只是速度感觉不是很快。
我用硬七木板. 正手729-08(不是ES)和反手焦點3發力時都可以相當快.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

回答
(1) 如果你今日上去,佢介紹你 MXP,明天蝴蝶,後天 Donic,師兄你又覺得合不合理?
(2) 如果你上去,話你自己好富貴,睇下是否再是 MXP?
(3) 或者你自稱好窮L,又睇下點?

其實,MXP 在論壇評價甚好,
起碼夠大路,
介紹你用,有咩問題?

其實MXP又真係幾好打
雖然我依家用緊藍火
我就打唔出咩大分別
Stiga Energy Wood

正手出界結合反手落網
丁組窮學生

引用:
原帖由 andrewphy 於 2015-9-14 21:40 發表

回答
(1) 如果你今日上去,佢介紹你 MXP,明天蝴蝶,後天 Donic,師兄你又覺得合不合理?
(2) 如果你上去,話你自己好富貴,睇下是否再是 MXP?
(3) 或者你自稱好 ...
非常有道理,我自己之前勁買T05來配不同的板, 但後來發覺用了3 個月後,效能大大降低(膠面不是好殘及舌),相比其他膠或mxp, mxp轉同T05差不多

當然打耐左會覺得,技術比乒乓球膠重要過一切,技術是跟你一世,膠皮打了幾個月就會殘,我會認為打波7成靠技術,2成靠球板及膠,1 成靠運氣

MXP 就是性價比高,不單止是我的私人推介,
只是反應有目共賭,用家主導市場!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 3# 的帖子

agree

32 12
發新話題