27 12
發新話題

有沒有會電子的朋友

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動

有沒有會電子的朋友

有沒有會電子的朋友?這粒馬實左的電如何可以拆出來?
Thanks
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

用小小力就可以挖出來
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

回復 2# 的帖子

真的?我用刀片界左好久也界不開粒電和絛鐵
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

our smallstar is exporter

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-9-11 21:28 發表
真的?我用刀片界左好久也界不開粒電和絛鐵
可能用耐左,貼緊左,試下用纙絲批。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

回復 5# 的帖子

嗰兩點好似打入左拉電禁實,救命
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

用少少WD40
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

比四張側面圖睇睇好嗎?點樣馬實先?
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

側面應還有金屬部分hold住粒電

頭頂塊片是否同電池焊接了?

easy job

個電池片係碰焊於電池上。
換電只能把電池連電池片一起換。

回復 11# 的帖子

可不可以幫我拿拉電出來,這是我很重要的回憶來的
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

如果搞唔掂就找我看看, 睇下幫唔幫到你啦!

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-9-11 21:07 發表
Thanks
要焊出來架,夾硬來會整斷塊底板,粒電要揾返有焊片先可以焊返落去,普通電無焊片裝唔到架。或者改裝粒電加座焊返落去。
興趣: 打乒乓球, 天文攝影, , 業餘無線電/衛星通訊,

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-9-12 11:48 發表
可不可以幫我拿拉電出來,這是我很重要的回憶來的
小心粒電拎出來會無晒backup!
興趣: 打乒乓球, 天文攝影, , 業餘無線電/衛星通訊,

呢個係超聲波連接
主板 : Taksim 直板 正手狂飆3-50, 反手 大維長膠388D-1 0.6mm

因為電池不能受熱,不能焊接,一定要用超聲波
主板 : Taksim 直板 正手狂飆3-50, 反手 大維長膠388D-1 0.6mm

引用:
原帖由 BrianDD 於 2015-9-11 21:07 發表
Thanks
nitendo ?

回復 19# 的帖子

Yes
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

27 12
發新話題