發新話題

[是非] 不服從裁判的判決,還拉隊罷打,是否正確......

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
引用:
原帖由 atrix 於 2015-9-8 00:01 發表

因為我好鐘意打乒乓球
所以,我會去足球,單車論壇區
去孫洋乒乓球 ,並無不當 我只不過去找知音
我只不過用了一條于胡曲折的路去找
請問孫洋乒乓球係咩意思?我讀書少 孫楊唔係游水運動員咩?幾時轉左打乒乓球?

引用:
原帖由 atrix 於 2015-9-8 00:11 發表
這個主題唔系你的舞臺

無謂系人地post 生事

你剛才的說話好像離了題
明白,我從來無當論壇係舞台。我都無生事只係理性討論。唔明既野就請教原來咁又叫生事

引用:
原帖由 atrix 於 2015-9-8 00:13 發表

你無聽我講我鐘意去足球區到講乒乓
去羽毛區講乒乓咩?
在乒乓區講游泳有什麼問題呵?
明白 你會去羽毛球區講乒乓?你又會去足球區講乒乓?但係你又唔會係乒乓論壇講NBA。 因為你會知道自己去錯論壇。師兄你d邏輯會唔會有d矛盾呢?

引用:
原帖由 atrix 於 2015-9-8 00:39 發表
我有講過我會去論壇講NBA嗎?

我會聰明到引用NBA的球賽則來

套在乒乓球上嗎?

你覺得你現在是討論緊主題嗎?

你只不過是好理性的發問緊離
題萬象的問題

沒錯 innocent man
你有無睇清楚我同你自己寫乜架師兄?你連你自己寫乜都唔清楚點同你討論呢?

我有睇NBA. 但我唔會系乒乓論壇講NBA

因為我知自己來錯了論壇

因為我好鐘意打乒乓球
所以,我會去足球,單車論壇區
去孫洋乒乓球 ,並無不當 我只不過去找知音
我只不過用了一條于胡曲折的路去找

你無聽我講我鐘意去足球區到講乒乓
去羽毛區講乒乓咩?
在乒乓區講游泳有什麼問題呵?

以上係你三個貼既說話

我試下以我天真無邪既思為去幫你解讀下你既說話,首先你唔會係乒乓論壇講NBA 因為你會覺得自己去錯論壇 但係你又會係足球區呀單車區呀孫洋乒乓球。而且你又唔會覺得去呢d區孫洋乒乓球係去錯論壇。然後你又覺得係乒乓論壇講游泳又無問題,我真係完全唔明白你既邏輯係乜  你用中文我已經咁難明,而家仲加埋英文添 求下你啦師兄我讀得書少 唔該你用d言簡意賅既文字解釋你既邏輯比我聽好嗎?

引用:
原帖由 tomcat 於 2015-9-8 00:09 發表
如果個球証佢冇企硬果分,
我想以當時場上氣氛,往後的執法佢死得更慘.
其實有片重企硬,跟本就自己搵來衰
不過條貼講左都兩版,好似有 d 野欠左

引用:
原帖由 atrix 於 2015-9-8 01:40 發表

師兄你有無搞錯了? 這個post 是公開的?

何時變了我同你單獨談心呵?這不就是我剛

才说的''舞臺''嗎'

其實你下下追求被人秒殺回覆有何感覺?
我真係比你秒殺左,你真係好勁講野又有邏輯。舞台先生應該係師兄你先岩,因為你表演左你獨特既見解令小弟嘆為觀止,我對比你秒殺既感覺只有五體投地。

引用:
原帖由 joshualee 於 2015-9-7 23:14 發表

不同意.
我見過好多次,球證睇唔到有high死,要由球員提醒,而當球員提醒後,球證都會從善如流,更改番判決。
上個月某區分齡賽先出現呢個情況(不是大埔),我只係旁觀者,見到有high死,但球證剛好望住張 ...
依啲球証先有問題,聽你講完就改判!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 cheungwahlee 於 2015-9-7 18:09 發表
昨天帶囝囝去大埔打區賽,兩隊男雙比賽在重要關頭,裁判錯判一球關鍵球,
輸球的一方就拿錄影片斷給裁判看,影像中的確顯示裁判是判決錯誤,
但裁判堅持自己判決是對的,輸方球隊代表就大吵大鬧,連主裁判都被咒罵,
足足 ...
我昨天都在那兒!發生於何時?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2015-9-8 03:38 發表

又唔好咁講,事實係錯就錯;
好簡單,開 net ball 好多時都係球員舉手,個球証重問球員乜料;最重要係如雙方球員認同係錯就改判囉
重未有片睇,純文字討論

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-8 03:59 發表

好簡單,開 net ball 好多時都係球員舉手,個球証重問球員乜料;最重要係如雙方球員認同係錯就改判囉
重未有片睇,純文字討論   ...
裁判不應聽從外圍觀眾說話!

引用:
原帖由 青見人 於 2015-9-8 04:15 發表

裁判不應聽從外圍觀眾說話!
Exactly。 你話擦邊啫,咁另一個話冇擦,咁信邊個? 如果冇擦但信左個觀眾(某方支持者),咪變主場雞?

引用:
原帖由 青見人 於 2015-9-8 03:38 發表

前題係,呢類球證根本冇認真睇比賽,自己都唔肯定有冇high死,結果咪唔敢果斷作出決定.

回復 2# 的帖子

好多時先領先兩局, 跟住比對手反勝三局. 但“到決勝局打到尾聲時輸方見勢色不對
借意拉隊罷打”是的做法恰當?

不是乒總的裁判,相信是業餘球証卦
乒乓,象棋都是我至愛

點解冇人去討論"錯判左之後拉隊擺賽"係岩定錯
一路去捉一d字眼上既野

引用:
原帖由 shiter999 於 2015-9-8 12:28 發表
點解冇人去討論"錯判左之後拉隊擺賽"係岩定錯
一路去捉一d字眼上既野
其實擺賽咪擺賽囉,冇乜問題

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-8 13:40 發表

其實擺賽咪擺賽囉,冇乜問題
同意,打唔打係個人選擇問題而已

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-8 03:59 發表

重未有片睇,純文字討論   ...
冇錯,重點係雙方球員而唔係觀眾!
很多時若球証判了擦邊球或擦網球,
而雙方球員意見一致但跟球証不一,
有時球証或會改判的!

引用:
原帖由 毛毛 於 2015-9-8 09:36 發表
請問大埔區是那裏的球証?
退休乒總裁判當裁判長
一位專業學界裁判,不過做賽務
落場嘅裁判得一位現亦打得很不錯的運動員
其餘我唔識

發新話題