27 12
發新話題

鄧國基發球

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 slavfung 於 2015-9-10 16:23 發表
出去同論壇哟網友,試過有人唔抛波之餘,係趁人唔圍意時開波,
一分波俾你睇清楚佢人格. 好抵喎.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

部分正反兩面都用長膠既人好鍾意咁開波,因為佢地唔打質量打落點

引用:
原帖由 slavfung 於 2015-9-10 22:03 發表
部分正反兩面都用長膠既人好鍾意咁開波,因為佢地唔打質量打落點
跟規矩開波都可以打落點啫.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

引用:
原帖由 zeio 於 2015-9-5 12:53 發表
以下面呢場大分2:2細分6:6一球為例:

4-8FBE8O-d4

高度免強足夠,斜度肯定超過裁判手册裏面所指既「離垂直幾度之內」
手指拋球,唔係掌心,斜拋,帶旋轉(手指發力)
高度唔足夠
合力發球

其實 6:6 呢球喺裁判既角度係睇唔清楚,所以無判罰都好正常。面對對方違例發球,對手亦可以主動向裁判員投訴。

我諗大部分裁判員在執法時都一視同仁,唔會因為你甲、乙組就唔作提示,小朋友就即 Foul。

佢成日都係錦 唔係今日的事 好多打BALL人都講佢LA
唔明點解 有實力但都要用E D 技巧去WIN 人地
論實力同基本功 佢好好 發球E D 野 自己係一個專業教同錦多人拍佢打比賽
自己睇番一定知LA

引用:
原帖由 sohin 於 2015-9-12 02:11 發表
佢成日都係錦 唔係今日的事 好多打BALL人都講佢LA
唔明點解 有實力但都要用E D 技巧去WIN 人地
論實力同基本功 佢好好 發球E D 野 自己係一個專業教同錦多人拍佢打比賽
自己睇番一定知LA
習慣同認為冇錯囉

27 12
發新話題