發新話題

[膠皮討論] Xiom Tau

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動

Xiom Tau

各位有冇用過 Xiom Tau?咩評價?

回復 1# 的帖子

硬過我條命!
狂飆我都打到,但呢塊澎到好勁都好難打透!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

我有一件未開想問問用於什麼板正手會好一些??
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-9-4 06:43 發表
硬過我條命!
咁Vega China 有試過嗎?

引用:
原帖由 atcf 於 2015-9-4 09:10 發表
我有一件未開想問問用於什麼板正手會好一些??
此膠50度,硬過哂狂飈或天極!
如果真係要貼板,揀選d淋既5夾純木啦!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-9-4 09:34 發表

咁Vega China 有試過嗎?
Vega China 相比之下就會是淋得多了(但仍然是一塊硬膠)

回復 5# 的帖子

唔該晒呀。。。。。。
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-9-4 06:43 發表
硬過我條命!
真係不能同意更多! 又唔黏又唔轉,硬到high high… 完全打唔掂… 打完一次即撕膠  

Vega China配YEO 都OK既
主板:水谷ST 正手:omega4 asia  反手:t64
         Viscaria 正手omega4asia 反手:t64

網上的確有唔少用家都話過硬
(超硬海綿+膠)
完全並不是所說的可代替狂飆
不過網上有人話此膠不用灌
但係超矛盾(唔灌唔係應該仲硬咩)

唔灌狂飆都仲打到,但唔灌tau就
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

這膠的海綿硬度我覺得同擦膠有得揮
主拍:Nittaku Waldner Manchester
正:Nittaku Flyatt Hard 2.0
反:Butterfly BryceHighSpeed

發新話題