33 12
發新話題

[其它討論] 滴露 四合一全能清潔劑

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

滴露 四合一全能清潔劑

請問哪裡買最平? (我住在青衣)

引用:
原帖由 iacentre 於 2015-8-29 00:23 發表
請問哪裡買最平? (我住在青衣)
十幾廿蚊平過買支洗板水,唔洗格價啦!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

青衣城有得賣....!
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

大部分藥房都有售,百X,X康,都有
wlwlwl
Forehand: inverted
Backhand: Tibhar Grass Dtecs

用滴露4in1清洗反膠面會發亮 小心贏波被人說出貓

乒壇友誼, 強身健體.

SYDNEY 冇得買,但找到了代替品!
去片。。。。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

「清洗」完,要唔要貼返黏性保護貼?

用呢啲清潔劑,會唔會搞到塊膠好快殘?

我冇用保護貼

如果用後會搞殘塊膠,我都唔敢在論壇公開介紹啦
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

滴露清膠,即係點
如果想乾淨,其實用 lee d 加水輕手擦下就得

回復 11# 的帖子

你如果冇要求,可以用水。

你如果有要求,不妨一試。

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-9-2 06:23 發表
你如果冇要求,可以用水。

你如果有要求,不妨一試。
其實平時打完波我係用開'希'左 (1:25) 的 lee 枝野加個舊 microfiber 打完波清潔下咁;一個月左右就用舊 microfiber 加冇開'希'既"green works"抹左下塊膠,抹完就用水加舊 microfiber 清潔下咁囉

一個星期打三、四次波

Edit: 發覺乾抹唔係咁好

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-9-2 13:15 發表

其實平時打完波我係用開'希'左 (1:25) 的 lee 枝野加個舊 microfiber 打完波清潔下咁;二個月左右就用舊 microfiber 用少少力乾抹下塊膠,抹完就用水加舊 microfiber 清潔下咁囉
https://mycrazyeclecticlife.fil ...
This one is available in Canada, but I don't know if it is good as 滴露.

四合一洗大陸膠, 洗後特別轉, 無花假。
主拍 timo boll zlc 直拍 正手klt 紅鑽石, 反手 hexer

副拍 taksim 直拍 正手 klt 紅鑽石, 反手 yasaka rakza

副拍2 張繼科 正手 neo 省狂, 反手 yasaka rakza

引用:
原帖由 iacentre 於 2015-9-2 20:54 發表

This one is available in Canada, but I don't know if it is good as 滴露.
就係怕滴露之類太強,加速膠皮老化;我係慳家,打 ESN rubbers 唔會幾個月就換

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-9-1 09:18 發表
我冇用保護貼

如果用後會搞殘塊膠,我都唔敢在論壇公開介紹啦
甘需要好似 egghead 兄甘要稀釋嗎?

引用:
原帖由 pchan 於 2015-9-3 14:10 發表

甘需要好似 egghead 兄甘要稀釋嗎?
如果是滴露4合1,可放心直接使用在膠面或手柄上。
絕無負面結果,膠皮只會更長壽。

昨天到了太子旺角找了几小時都找不了。&#128557;

引用:
原帖由 iacentre 於 2015-9-5 03:12 發表
昨天到了太子旺角找了几小時都找不了。&#128557;
大間既超市多數會有
舊區可去藥房試吓
如果咁簡單都認為是有難度
咁我都幫你唔到了

33 12
發新話題