41 123
發新話題

[其它討論] 有冇試過在淘宝買40+球

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:52 移動

有冇試過在淘宝買40+球

如題,
怕買到假貨(ㄡ想平D)
可以介紹一些可靠的店嗎?

多數唔送香港ga, 易燃

世奧得一星雙魚代工算平又好打,不過我在香港買的

ching 你買幾$?
可以pm講嗎?

在雙魚官方店買過, 最遺憾是冇大包裝, 只有六個裝。
***60後新手從2015年初重拾球拍兼新學打橫板***
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

引用:
原帖由 rlmbit 於 2015-8-20 19:37 發表
如題,
怕買到假貨(ㄡ想平D)
可以介紹一些可靠的店嗎?
何必冒險買假貨呢?

回復 6# 的帖子

先買小量試一試。 可省則省。

目前40+好似假貨唔多吧!
1) ADIDAS - AVENGER CARBON - 狂8 + BARACUDA (196g)
2) BTY M MAZE  - MXP + R7 SOFT (180.3g)

你想買咩牌? 如果雙魚我覺得價錢真係差唔多
其他仲話平d

回復 9# 的帖子

雙魚 Double Fish 新材料 40+ 二星 乒乓球 顏色:白色 一筒6個,每筒50元(HKD)。

淘宝每筒16.8RMB.

雙魚官方天貓一星六粒裝40+賣人仔21.00/set. 唔算平, 但同佢買最穩陣!

仲以為你話3星波
樓上講去官方網店係唔錯選擇,仲有保障同平D

引用:
原帖由 explozthelimit 於 2015-8-21 18:18 發表
仲以為你話3星波
樓上講去官方網店係唔錯選擇,仲有保障同平D
我買3星40+波(可靠舖頭)既經驗:
(1)DBH六個75蚊.
(2)雙魚三個39元, 再有折扣(唔記得幾多.九折?八折?).
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
奧恰V1 FL, JP01, X1鉑金
YEO直, 銀V, X1黃金
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
VPS鑽石5 FL, MX-P, 紅V
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

我在外國網購了幾個牌子的三星40+球回來,平均不到$10一個,所有都是中國做,打完三個tsp(最貴,約$16),三個蝴蝶都是兩三個鐘左右爆了,反而donic 有些驚喜,一般都超過五小時,還有joola, yasaka已買未試。

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2015-8-21 22:00 發表
我在外國網購了幾個牌子的三星40+球回來,平均不到$10一個,所有都是中國做,打完三個tsp(最貴,約$16),三個蝴蝶都是兩三個鐘左右爆了,反而donic 有些驚喜,一般都超過五小時,還有joola, yasaka已買未試。
個零禮拜前同幾個朋友打波. 一張枱. 兩個鐘, 報銷幾個紅雙喜40+三星(不過話唔係第一次用.)雙魚波(第一次用)暫時冇事.
主拍:奧恰Original Carbon FL, JP01, X1黃金
原主拍: 奧恰V1 FL, JP01 Turbo, X1黃金 (原729-08, 焦點3)
CL CR WRB 直, Plaxon 525, Moristo SP
Clearfield直, 802-40, 黃金JO (送人了)

睇嚟用40+波比賽一定要用未打過既新波.

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2015-8-21 22:00 發表
Donic 係唔錯我買既價錢大約$8.5一個,不過一買要一盒120個裝

Butterfly 既40+球的品質有機會可提升,因為Bty接到很多顧客投訴40+球的質量,所以將會棄用中國的代工廠轉用德國代工廠。所以 Bty 之後推出的40+將會是 made in Germany

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-8-21 23:30 發表
Butterfly 既40+球的品質有機會可提升,因為Bty接到很多顧客投訴40+球的質量,所以將會棄用中國的代工廠轉用德國代工廠。所以 Bty 之後推出的40+將會是 made in Germany
早就要啦!!!!

Butterfly 40+球 New HK$25,球的質量  very poor

In one day broken)))))))))))
乒壇友誼, 強身健體.

41 123
發新話題