26 12
發新話題

如果你是冰總

如果你是冰總

求過於供
香港乒乓球風氣越嚟越好,乒乓球總會推動乒乓波空前成功
乒乓論壇推波助瀾,香港年青球員有成績,香港体院教練有心有力有計劃
奈何.......
想俾錢打乒乓球比賽,排隊條龍仲長過派米
年青球員有青少年單打團體恒生學界雙打單打,最近仲有國際Nikon 青少年比賽
可是成人比賽一年只有三個,返朝九晚五白領出如何排隊報名?

我知道已經有人去信有關部門反映情況
如果你是冰總如何去改善? 有什麼建議 有什麼良策?

成人比賽一年只有三個

打區賽未必抽到,只有本區

~超級榮譽~

所以你叫閃人

返大陸打lo,大中小型比賽,個個月都有幾個,打到你吾打,
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

對,閃上大X凰打會員比賽,比會員一定打到.

~超級榮譽~

要求冰總一個月打一次各組別月賽,人人有份打

今個月打唔到,下個月可以打到,好過成人比賽一年只有三個

~超級榮譽~

引用:
原帖由 old-cake 於 2015-8-15 23:21 發表
返大陸打lo,大中小型比賽,個個月都有幾個,打到你吾打,
大陸比賽唔正規,有機膠水,甚至唔拋波,合力發球乜都有。對打開正規比賽既朋友會覺得好無引

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-8-15 11:42 PM 發表

大陸比賽唔正規,有機膠水,甚至唔拋波,合力發球乜都有。對打開正規比賽既朋友會覺得好無引
區比賽一樣有

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2015-8-15 23:45 發表

區比賽一樣有
區賽都會有,但係情況無大陸咁嚴重

引用:
原帖由 hoiwong9 於 2015-8-16 12:33 AM 發表

區賽都會有,但係情況無大陸咁嚴重
亞叔多,投訴一樣

~超級榮譽~

其實於閒日晚上打成人比賽,,六日,紅日打小年比賽得唔得??
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

我連打本區都要後備

乒總就算吧啦,佢哋根本唔理大人有冇比賽打,佢只會係諗,最緊要小朋友有得打比賽,大人,擺埋一邊啦,每年比三個咪當塞住啲大人把口囉,唔好話佢一個大人的比賽都冇。但佢又唔諗吓,大人其實都好想比賽,如果平機會接受投訴我都想投佢一票。

引用:
原帖由 atcf 於 2015-8-16 01:15 發表
其實於閒日晚上打成人比賽,,六日,紅日打小年比賽得唔得??
乜乒總冇攪個 d 聯賽比人(大人、細路)組隊玩咁鬼懶惰  

可考慮吓在閒日搞比賽;
---在閒日(即星期一至五)上/下午
---只準生存超過18年或以上的人參加
---對賽雙方各派球証,8/4強才派乒總裁判
---在年頭預早公布(方便請假)

相信容易d解決2大難題.

何以見得香港乒乓球風氣越嚟越好?

如果我是冰總, 我有一個 DREAM 夢
一於搞好乒球运动,
每區工廠大
乒壇友誼, 強身健體.

對乒總並沒有期望,因乒總政策是傾向青少年推廣乒乓球運動,並不是向成年人......

兒童,青少年,會長大成人.

今年乒總盃算係咁啦!報名費同獎金都冇變。最緊要對外援唔使扣分
引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-15 23:41 發表
仲有呀,亞公比賽(乒總盃)上年總奬金$8萬,今年又$8萬,0%增幅連通脹也追不上,憤怒鳥!

無心搞好,不如執咗個乒總盃,騰出6日場地,包括一天新伊綰,吡多些名額公開團體啦!

實名建 ...

26 12
發新話題