發新話題

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

近日, 小弟收到消息, 某大圍球會(乒XX智)早早搵人通宵報名
P.S.我真的不是懷疑乒總跟"乒XX智"黑箱作業,早早通知"乒XX智"要報咁多隊既話就要搵人通宵報名
我不是在輸打WIN要, 自己報唔到名就怪人地大球會報咁多隊, 要怪就怪自己冇毅力去通宵報名
不過,我認為乒總真的要認真研究下報名既漏洞, 明明一個球會只可以報6隊 ,只要用不填所屬球會OR填第二個"球會名", 但實質上係隸屬同一個球會的
就可以報多過6隊

證據
175. 乒乓匯x A  176. 乒乓匯x B  177. 乒乓匯x C 178. 乒乓匯x D  179. 乒乓匯x E
180. 乒乓匯x F  181. 匯x精神 A  182. 匯x卓球 A  183. 匯x卓球 B  184. 匯x卓球 C
185. 匯x卓球 D 186. 匯x卓球 E  187. 匯x卓球 F  188. 匯x體育 A  189. 匯x體育 B
190. 匯x體育 C 191. 匯x體育 D  192. 匯x體育 E  193. 匯x體育 F  194. 匯x精神 B
195. 匯x精神 C 196. 匯x精神 D  197. 匯x精神 E

足足23隊 係有料既

回復 2# 的帖子

除左靠個類似隊名 我無法證明 唯有希望真係我陰謀論諗多左

回復 6# 的帖子

算啦, 講咩都冇用 只要怪自己唔夠人快

回復 8# 的帖子

但23隊真係誇張同離譜左少少

回復 10# 的帖子

估唔到乒壇都有"地產霸權"

回復 11# 的帖子

你岩架 所以我咪話要怪就怪自己冇毅力去通宵報名

回復 24# 的帖子

I can't agree with u any more  

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:24 發表

資源唔夠,有一個辦法便是⋯⋯這個公開團體賽只准18歲以上人士參加,因為青少年已經有個青少年團體賽!

我目測:女丙、男丁超過60%隊伍是細過18歳的。。。
應該唔可行 話明係公開賽點可以有年齡限制

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
totally agree!!
小弟自從過左18後就1年得番3個乒總比賽(唔計乒總杯)

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 02:12 發表
問題是在於同一團體及球會的解釋,好明顯就算不同隊名,但可能公司/團體的董事或註冊人及地址相同,乒總有權視之為同一團體啦!!!

如果嚴格執行,目測男丁及女丙,可以取消超過60隊的名額,將60隊x4人一隊,有2 ...
唔知有冇得向乒總投訴呢

引用:
原帖由 柳承敏 於 2015-8-14 12:59 發表
一人一電話, 打去乒總投訴
同意

引用:
原帖由 Lauwangchiiii 於 2015-8-14 15:08 發表
其實我霖緊打唔打去乒總投拆
乒總彩你都傻

引用:
原帖由 atcf 於 2015-8-14 23:03 發表
好明顯現在成人小童失平衡喔
真係過左18就好少比賽打
今次仲要搞單咁既野...傷

發新話題