發新話題

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

報名當日聽乒總講. 每間球會限制可報既數目, 主要目的只係將同一球會既球隊係分小組時唔駛撞埋一齊.... 都唔覺佢目的係為公平報名

我建議乒總如果想公平D, 除左想辦法增加資源, 增加男丁/女丙既球隊數目外, 最多只預留一半以內做先報先得, 其餘大半都要抽籤作決定

真係唔想再晨早走去排隊

係報名方面, 康文署就真係做得公平得多

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:04 發表
到時候50%名額不是晨早,是⋯⋯2天前排隊,炒籌都得!
咁就不如100%全部抽籤, 聽天由命, 完全無黑箱

講真, 最大既問題, 都係名額唔夠....
其實有無知情人, 知道點解乒總唔可以同一日分幾個場館同時進行初賽或者複賽?
照計而家註冊球證數目應該有辦法同時進行2-3個場館既比賽...
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌街同伊館, 唔可以book其他場?

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
其實可以反映左今年有幾個以住不同既問題
(1) 今年親身報名名額只剩3成, 比以住都要少好多.... 如果有人想肯定要報到, 真係會通宵都唔出奇
(2) 每人可以交6份表.... 唔係講笑, 本身已經剩底幾十隊名額, 每人可以交6份表咁多, 咁十幾個人排都已經full晒啦

對於球會可以報咁多隊, 我覺得只要唔係跟乒總盃一樣, 只限有商業登記証或團體登記証先可以報既話, 就一定永遠會有同類事件發生, 只係差在係邊間球會肯通宵排隊.

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
以報名當日所見, 乒總職員只係跟據表格上既球會名來判斷係唔係同一間球會, 唔會細查其他資料
依職員所講, 我估限制球會數目只係為左方便分組.

所以只要球會有4個人肯排通宵, 以而家既遊戲規則, 報到23隊係正常既, 同黑箱或概率應該無乜關係

所以真係希望乒總改下報名規則

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
呢個就真係無佢乎...

因為乒總已經講明左, 佢地既主要目的係陪訓年青球員, 成年人只係次要 (上次乒總邀請各球會去開會時講到明既)

除非乒總改左人做決策啦, 唔係應該只會更加著重年青人

引用:
原帖由 hoho0519 於 2015-8-15 13:13 發表
乒總更新左,冇啦啦加左對女丙
乒總之前唔記得左有3隊女丙要升上女乙, 搞錯左數目

發新話題