發新話題

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

的確, 一個機構係200幾隊波佔左23隊係有d過份。
無奈佢地真係準時交到表, 乒總亦應該嘗試去倒塞呢個問題...希望日後會有改善吧

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
其實可以反映左今年有幾個以住不同既問題
(1) 今年親身報名名額只剩3成, 比以住都要少好多.... 如果有人想肯定要報到, 真係會通宵都唔出奇
(2) 每人可以交6份表.... 唔係講笑, 本身已經剩底幾十隊名額, 每人可以交6份表咁多, 咁十幾個人排都已經full晒啦

對於球會可以報咁多隊, 我覺得只要唔係跟乒總盃一樣, 只限有商業登記証或團體登記証先可以報既話, 就一定永遠會有同類事件發生, 只係差在係邊間球會肯通宵排隊.

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:24 發表

資源唔夠,有一個辦法便是⋯⋯這個公開團體賽只准18歲以上人士參加,因為青少年已經有個青少年團體賽!

我目測:女丙、男丁超過60%隊伍是細過18歳的。。。
應該唔可行 話明係公開賽點可以有年齡限制

引用:
原帖由 wong0185 於 2015-8-14 01:15 發表
抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難 ...
以報名當日所見, 乒總職員只係跟據表格上既球會名來判斷係唔係同一間球會, 唔會細查其他資料
依職員所講, 我估限制球會數目只係為左方便分組.

所以只要球會有4個人肯排通宵, 以而家既遊戲規則, 報到23隊係正常既, 同黑箱或概率應該無乜關係

所以真係希望乒總改下報名規則

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
totally agree!!
小弟自從過左18後就1年得番3個乒總比賽(唔計乒總杯)

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:32 發表

名⋯可以改!所以⋯⋯是時候重整全年比賽!!!

青少年比賽與成人比賽完全失衡!
呢個就真係無佢乎...

因為乒總已經講明左, 佢地既主要目的係陪訓年青球員, 成年人只係次要 (上次乒總邀請各球會去開會時講到明既)

除非乒總改左人做決策啦, 唔係應該只會更加著重年青人

請問多年來有冇增補球員計劃.?如果有.不用討論.如果冇.為何今次有.?又是巧合.?
如果係禁乒總明顯作賊心虛

治標方法係改每人每次交一份表,交第二份再排過
治本方法應該重新檢討報名方法同比賽數量,呀同埋個網上報名系統

回復 31# 的帖子

我其實係想回應#1 因為佢問有咩證明.
我見其他球會在名單時係順住排.即ABCDEF.
而今次名單中連續23個號碼都連埋一齊.而當中重有X智名稱
呢個概率不是難過登天嗎.?
好難令人相信不是同一團體

真係盲嘅都知果23隊是屬於同一球會啦!

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-8-14 01:16 發表
講真, 最大既問題, 都係名額唔夠....
其實有無知情人, 知道點解乒總唔可以同一日分幾個場館同時進行初賽或者複賽?
照計而家註冊球證數目應該有辦法同時進行2-3個場館既比賽...
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌 ...
現任註冊裁判減去國際裁判30人,實得104人, 裁判祗係 part-time, 各自有正職,第一, 同一日要 book 幾個塲唔係咁容易, 除了裁判, 還要有賽務員, 驗板員,一個場十一,二張檯起碼二十人或以上, 未計正副裁判長, 咁會淨返幾多人去另一個場呢? 平時一個場已經打鑼打鼓咁揾人做, 多個場就更難揾人。
興趣: 打乒乓球, 天文攝影, , 業餘無線電/衛星通訊,

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 02:12 發表
問題是在於同一團體及球會的解釋,好明顯就算不同隊名,但可能公司/團體的董事或註冊人及地址相同,乒總有權視之為同一團體啦!!!

如果嚴格執行,目測男丁及女丙,可以取消超過60隊的名額,將60隊x4人一隊,有2 ...
唔知有冇得向乒總投訴呢

這件事是做到盡的結果……
紅雙喜DM SP500 SIGMA2 EURO 天弓5
nittaku 玻璃鳥  omg4 pro  rastant
木結他 m1jp R7
紅羽鳥 omg4 euro R7

真係離哂大譜

回復 1# 的帖子

Crazy!!!

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:34 發表

不用!

章程寫咗:持商業登記証或團體登記証!

2種註冊,公司註冊處及警察牌照科可以有公眾查閱!!!

一查全部泡面,証據確鑿!

相信唔會叻到用不同註冊人,不同地址登記!

Ps.女丙也有這 ...
丁團好似唔洗商業登記,乒總盃先要。

要證明它們是同一球會是有難度的

一人一電話, 打去乒總投訴

引用:
原帖由 柳承敏 於 2015-8-14 12:59 發表
一人一電話, 打去乒總投訴
同意

其實可以去申訴專員去投訴下,乒乓總會是屬於香港體育總局其下的,你地不覺得麻煩,發個email 過去,cc 民政事務局,到時睇下邊個會包庇。本人,因為工作性質,很多机會投訴政府機構。

發新話題