99 12345
發新話題

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

引用:
原帖由 alberluk 於 2015-8-20 12:46 發表
之前的師兄說乒總比賽都是比較注重年青球員,但是,平心而論,那一個香港球員可以拿世綿賽,亞綿賽冠軍,我眼見現在最多人都是成年人,業餘比賽就應該面向大眾已不是小部分人利益。另外,家長真的不是為升學有分加, ...
雖然200%肯定係同一球會,而我相信比賽當天就算佢哋著同一款3,也未必有充分証據証明它們是一個球會!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 alberluk 於 2015-8-20 12:46 發表
之前的師兄說乒總比賽都是比較注重年青球員,但是,平心而論,那一個香港球員可以拿世綿賽,亞綿賽冠軍,我眼見現在最多人都是成年人,業餘比賽就應該面向大眾已不是小部分人利益。另外,家長真的不是為升學有分加, ...
哈哈, 我經歷過香港乒乓球黑暗時代, 199X年, 幸福唔係必然,

1993年, 香港公開賽, 女子組, 其實只有四十幾人打, 其中仲要有幾個係旅居香港既日本人妻......

乒乓球能真正發展, 真係靠青少年工作做得好, 當年新一代開始, 其實好多現在成年既, 都係咁樣打上去, 到今日, 我可以肯定講, 乒乓球係養活左最多全職教練既運動. 你話青少年工作重唔重要? 我自己都一把年紀, 但都認為青少年工作係運動發展最重要, 一生一體藝, 青少年工作做得好, 成年人就會多人打, 唔打, 都會懂得睇.

大家唔好一時意氣, 影響左長遠乒乓球發展......

引用:
其實乒乓球打得好, 細個可以入名校, 大個可以大學, 畢業可以做全職, 真係一個非常非常好既現像, 當年, 好波有鬼用, 如果乒乓球當年好似現在咁...., 殷X祥就唔駛.......

點解冇註冊公司/團體關係,可以比佢用近似隊名嘅 ? 是否應該叫其他隊改名 ? 哈哈 ! 講笑 !

引用:
原帖由 葉師傅 於 2015-8-20 23:38 發表
點解冇註冊公司/團體關係,可以比佢用近似隊名嘅 ? 是否應該叫其他隊改名 ? 哈哈 ! 講笑 !
除乒總盃外,其它不用註冊公司/團體!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

99 12345
發新話題