99 12345
發新話題

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

丁團名單公怖 有球會疑似報了23隊

近日, 小弟收到消息, 某大圍球會(乒XX智)早早搵人通宵報名
P.S.我真的不是懷疑乒總跟"乒XX智"黑箱作業,早早通知"乒XX智"要報咁多隊既話就要搵人通宵報名
我不是在輸打WIN要, 自己報唔到名就怪人地大球會報咁多隊, 要怪就怪自己冇毅力去通宵報名
不過,我認為乒總真的要認真研究下報名既漏洞, 明明一個球會只可以報6隊 ,只要用不填所屬球會OR填第二個"球會名", 但實質上係隸屬同一個球會的
就可以報多過6隊

證據
175. 乒乓匯x A  176. 乒乓匯x B  177. 乒乓匯x C 178. 乒乓匯x D  179. 乒乓匯x E
180. 乒乓匯x F  181. 匯x精神 A  182. 匯x卓球 A  183. 匯x卓球 B  184. 匯x卓球 C
185. 匯x卓球 D 186. 匯x卓球 E  187. 匯x卓球 F  188. 匯x體育 A  189. 匯x體育 B
190. 匯x體育 C 191. 匯x體育 D  192. 匯x體育 E  193. 匯x體育 F  194. 匯x精神 B
195. 匯x精神 C 196. 匯x精神 D  197. 匯x精神 E

足足23隊 係有料既

雖然有可能係,但你如何証明他們是同一球會?(靠個類似隊名?)

公平咩
哇,5洗畫公仔畫出腸LA ED

真係好離譜。點解可以禁。本人都報唔到。而且乒總為何年年加位,而今年就唔加就發生禁既情況?! 係巧合定有人黑箱自己諗啦😂

回復 2# 的帖子

除左靠個類似隊名 我無法證明 唯有希望真係我陰謀論諗多左

到時睇下佢地隊伍著咩3咪知係咪囉

回復 6# 的帖子

算啦, 講咩都冇用 只要怪自己唔夠人快

其實好多球會都係咁.只耍你見有隊名有'乜乜F'. 果的球會都有機報多個6隊. 其中有一球會仲堅,有a-g 7隊

回復 8# 的帖子

但23隊真係誇張同離譜左少少

人地球會人多,你都冇計唔比人玩。只要佢地肯排隊。

回復 10# 的帖子

估唔到乒壇都有"地產霸權"

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:34 發表

不用!

章程寫咗:持商業登記証或團體登記証!

2種註冊,公司註冊處及警察牌照科可以有公眾查閱!!!

一查全部泡面,証據確鑿!

...
報名跟本可以不用團體名義的

回復 11# 的帖子

你岩架 所以我咪話要怪就怪自己冇毅力去通宵報名

報名當日聽乒總講. 每間球會限制可報既數目, 主要目的只係將同一球會既球隊係分小組時唔駛撞埋一齊.... 都唔覺佢目的係為公平報名

我建議乒總如果想公平D, 除左想辦法增加資源, 增加男丁/女丙既球隊數目外, 最多只預留一半以內做先報先得, 其餘大半都要抽籤作決定

真係唔想再晨早走去排隊

係報名方面, 康文署就真係做得公平得多

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 00:57 發表

我知⋯⋯⋯如果有集團不同名義報名,舉例用2個名義報名12隊,查証後登記人及地址一樣,米當一個集團囉,咁是否可以Cut 6隊名額吡公海呀!?
咁佢下次每隊用唔同地址,例如每隊揾一個人填返自己地址,一樣又可以過關,同乒總邊有咁得閒去查,佢應該認為最重係你比哂錢參加比賽同有註冊

引用:
原帖由 Suki 於 2015-8-14 01:04 發表
到時候50%名額不是晨早,是⋯⋯2天前排隊,炒籌都得!
咁就不如100%全部抽籤, 聽天由命, 完全無黑箱

抽纖亦可黑箱。為何佢地會通宵排隊.?而且點解禁多年親自去交亦冇今次是件發生過。而今次有.?乒總是否與乒xx智暗地裡有關係.?其實多一隊即第7隊不是問題。而問題是今次竟有23隊。而23隊都係有x智名稱。這個概率真係難到登天。而且號碼竟是順序。很難說服大家不是同一團體吧

講真, 最大既問題, 都係名額唔夠....
其實有無知情人, 知道點解乒總唔可以同一日分幾個場館同時進行初賽或者複賽?
照計而家註冊球證數目應該有辦法同時進行2-3個場館既比賽...
唔通以乒總既名義, 只可以book到歌街同伊館, 唔可以book其他場?

回復 24# 的帖子

I can't agree with u any more  

99 12345
發新話題