31 12
發新話題

朋友問.....仔囡學了2-3年進步不大

比個Like你
引用:
原帖由 atcf 於 2015-8-3 13:40 發表
如果仔女換得到,可能連仔女都換埋
主板 Viscaria  正:Omega 4 Pro 反:Vega Pro

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-8-3 12:10 發表
其實出帖目的是身邊有朋友打七天波學三個教練 及三間球館仲返埋大陸
結果區賽首場便輸 揚言要換教練
佢係咪對貓仔先?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 青見人 於 2015-8-3 14:32 發表

佢係咪對貓仔先?
玩野
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-8-3 15:54 發表

玩野
代答!肯定唔係,否則不用要生要死!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2015-8-3 12:10 發表
其實出帖目的是身邊有朋友打七天波學三個教練 及三間球館仲返埋大陸
結果區賽首場便輸 揚言要換教練
真有其人?我仲以為你講笑。
如果練7天波,比賽第一場就輸都唔係奇怪,因為對手都可能都係練7天波,仲可能係最終的冠軍,所以輸俾佢唔代表打得唔好。

引用:
原帖由 sing127 於 2015-8-3 12:18 發表
話時話真係越來越聽得多家長一見仔女輸波就換教練,有d就越換越貴....
將輸波責任放在教練上都係近年一些怪獸家長的慣常做法

有可能家長係足球迷,睇得太多英足,西甲,以為換教練就會進步D

"打七天波學三個教練 及三間球館仲返埋大陸"-----懷疑佢皮勞過度啦

--比賽報費已包有輸,冇輸過果位要去消委會披訴.
--早d輸好過遲,越高越痛.  
--練得多≠一定贏(強國多得很)
--學哂各家所長??!(碗仔翅+冰糖燕窩+人參雞湯= 好味??)
--比賽--技術高≠包贏(世界級球手-"章肉"都輸俾街坊精英啦)
--技術低≠包輸

唯一勝利法唔玩!!!!

引用:
原帖由 joshualee 於 2015-8-3 22:50 發表

真有其人?我仲以為你講笑。
如果練7天波,比賽第一場就輸都唔係奇怪,因為對手都可能都係練7天波,仲可能係最終的冠軍,所以輸俾佢唔代表打得唔好。
師兄,還有一個重點,你練7天波同幾個教練,但幾年都係閉關練,就算打分,都只係同教練或唔識打既打;對手除練波外重乜野比賽都有落場;咁輸左,唔代表乜
係時候,睇下段片,一年由唔識打如何練到 (唔成功) top 250 players in England

http://www.experttabletennis.com/expert-in-a-year/

我練左30年都打唔嬴貓仔

.Guy Plays Table Tennis Every Day for a Year .
完全感受到佢的熱情

--熱情就係最大的動力
--初中時都試過拆咗張床板,搬出走廊同其他細路打波
結果老媽子回來后用更大的熱情招呼我.

31 12
發新話題