39 12
發新話題

理工練習球局 逢星期一 7:00~10:00pm

用球: 40+為主(自備)
負責人.會員一定帶來賓到理工康樂部買20元來賓票
到時在那裹登記.會員一定帶來賓連同會員証件售買20元來賓票
會員一定會留守到最後.會員一定要留守到最後.否則會員走來賓一起走.
{新守則已經開會通過}

本球局不會提供練習波作練習用
檯數比較多,各位自行分配時間
輪流練習,練習時亦可同對手商量練波方式,例如掃球,拉波,發球搶攻等...
只要愛好練波,技術高低亦不必介懷,希望各位享受打波的過程,沒有勝負得失。

名額4-6名
參加入塲費$20
額滿即止

參加的波友請留Whatsapp電話號碼,當天不能出席,也不需要負責. 有空才來, 沒空下次.

乒壇友誼, 強身健體.

球局有彈性::::有空才來, 沒空下次

球局有彈性::::有空才來, 沒空下次
乒壇友誼, 強身健體.

想來,但前臂大臂既拉傷岩岩先好返,未知到時適唔適合打

可來,前臂大臂既拉傷岩岩先好返,可以到時不發力搓打Blocking練手感
乒壇友誼, 強身健體.

預我一個

可惜我逢星期一都吾得
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

是否理工大學?
外人不係該校學生也可進入打球?
明哥:麻煩俾多少少球局資訊

一個會員只可以帶三個來賓
只可以BOOK一張台,新開始
會員走來賓一樣要走,嚴格好多.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2015-8-1 13:47 發表
一個會員只可以帶三個來賓
只可以BOOK一張台,新開始
會員走來賓一樣要走,嚴格好多.
閃兄:請問負責人邊個?
    到時在那裹登記?
會員一定會留守到最後?

引用:
原帖由 Tam校長 於 2015-8-1 02:03 PM 發表

閃兄:請問負責人邊個?
    到時在那裹登記?
會員一定會留守到最後?
會員一定會留守到最後.會員一定要留守到最後.否則會員走來賓一起走.
{新守則已經開會通過}

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2015-8-1 14:17 發表

{新守則已經開會通過}

請問樓主可否公佈及更新某個星期一的剩餘名額?
假如我想報名,會想知道有冇位。

唔好意思,星期一有急事要做,黎唔到了

有興趣
但本人想問下列數個問題:
1.球員與枱的比例係幾多?
2.因大學佔地面積大,大部份新球友皆不知體育館的位置,會否在某個時間地點集合,跟住一同過去?
3.繼上問題,若球友有要事要遲來早走,又如何安排?
4.計分方法如何?三局二勝?打足三局?定係五局三勝?二上二落定係打皇?還有就係計分枱與練習枱比例點安排?

本人深信大部份球友都會對該球局有興趣,地點方便且價格合理,但奈何樓主是第一次發球局post,希望樓主or閃人兄能解答小弟問題以保障諸位球友的權利,謝謝!

Volvo D10A-245:HL7646 HV6947 HV7333

問題
1: 一個會員只可以BOOK一張台,有台空可以再BOOK下小時
2:只要到理工問乒乓球場在什麼位置,一定可以找到,(康樂部側邊)
3:遲來早走無問題,其他球局一樣
4:計分與練習球友自由安排,不過乒乓球室比較地方細,練習好一点

如果樓主安排好,有足夠3小時球友打球,是個好乒乓球場地
說過:一個會員只可以帶三個來賓,只可以BOOK一張台1小時
這是樓主安排責任,我只是星期一.三,五,在這裡打球,
球局十分少有,只是會員,學生,教授帶我入場買來賓票打球.

~超級榮譽~

我不是搞球局的人,只是把守則告訴球友
重申理工不是公開市民打乒乓球場地方
只是會員,學生,老師,教授,運動場地

~超級榮譽~

請有興趣的波友告诉我whatsapp电话、本人会找有証人士買票進場。大致上閃人兄説了理工乒乓球室的明文規定。目前人員太多的話我難安排的。請見諒。
乒壇友誼, 強身健體.

有一點可注意一

有一點可注意一下 : 理工體育部職員對使用者dress code都有一定要求,如果使用者不是穿合適運動服裝及運動鞋,佢地可能需要閣下穿番合適運動服裝及運動鞋先可以打波.

多謝健兄的提點。
乒壇友誼, 強身健體.

39 12
發新話題