發新話題

[球板討論] YEO配反手膠...

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

YEO配反手膠...

小弟最近想換反手膠,底板係YEO直板,正手用緊省狂3,我想用塊輕d既膠做反手,我心目中想換Yasaka Rakza 7 Soft,
但見到而家又出左塊新既Yasaka Rakza 10 Soft,想問下大家有冇用過Yasaka Rakza 10 Soft?比比意見,THX.

新R7 soft 一開就內捲,好難痴

回復 2# 的帖子

但好唔好用?我其實主要想換塊輕D既膠做反手,我覺得T64,T05個D重左少少

引用:
原帖由 lcp1238 於 2015-7-26 15:22 發表
但好唔好用?我其實主要想換塊輕D既膠做反手,我覺得T64,T05個D重左少少
幾好用,但我唔係打直板

引用:
原帖由 lcp1238 於 2015-7-26 15:22 發表
T64都話重?!
已經係好輕架喇!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-26 16:42 發表

T64都話重?!
已經係好輕架喇!
但Yasaka Rakza 7 Soft好唔好用,因為未用過都想試下,加上又平過T64,計重量係咪Yasaka Rakza 7 Soft會輕D?

引用:
原帖由 lcp1238 於 2015-7-26 16:52 發表 [url=htp://hkttf.com/redirect.php?goto=findpost&pid=1030202&ptid=76159][/url]

但Yasaka Rakza 7 Soft好唔好用,因為未用過都想試下,加上又平過T64,計重量係咪Yasaka Rakza 7 Soft會輕D?
計重量應是T64較R7 soft 輕,但也不差太遠,
R7 soft 公認是一塊好打好用的橫打膠,值得一試。
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Donic Coppa x2 (軟白金)也可以考慮,重量硬度和R7 Soft差不多,made in Germany, cheaper than R7 Soft.

兩隻都係好野, 7s 40波一流, Xs 打40+波一流
其實直接上唔係SOFT都無問題,會爆D同快D,不過出界風險高左,體能要求亦高左
另外如果反手係偏手腕擰住小弧圈/擰拉,SOFT會係好D

咁至於厚度2.0MM同MAX邊個做反手好d?2隻差得遠唔遠?

請問反手配新膠後,YEO打40+夠唔夠力?
主板:龍張(直)
正手:省狂
反手:R7
*******努力打大波*******

回復 11# 的帖子

唔多夠力, 最後我都放棄左用yeo了

發新話題