發新話題

[砌版討論] 正手鐘意拉弧圈,反手想用粒仔

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

正手鐘意拉弧圈,反手想用粒仔

成8-9年冇打,想砌板打返波
我打開橫拍,鐘意用輕身怕太重,正手鐘意拉弧圈,反手想用粒仔
有咩好介紹 1500蚊樓下

Clipper cr平 靚 正

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2015-7-19 20:16 發表
Clipper cr平 靚 正
就咁樣同佢講就OK?我樓下有專門店唔係幾識點講

引用:
原帖由 肥仔亮 於 2015-7-19 20:28 發表

就咁樣同佢講就OK?我樓下有專門店唔係幾識點講
你搵下唔同板資料先, 到時記低想搵型號去問價先,
論壇都有幾間鋪你比較下邊個抵D
至於邊款好D 睇個人, 留返比其他師兄推介

Stiga Clipper cc + Tibhar mxp 正手 + Nittaku Beautry 反手。得左!

想個正手圈弧d 可以 Stiga 玫瑰7.

唔知你樓下邊間。。。不過論壇果幾間就絕對信得過。
不妨先爬下文,認識多d先去買會好d。

因為你呢個setup同budget,好多板好多膠都可以適合。。

打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

唔該曬你地,我去了解多D先再去買^^

Viscaria!!!!! 正手05 or MXP

一定超$1500!
Alpha

引用:
原帖由 Alpha 於 2015-7-19 23:27 發表

一定超$1500!
Viscaria+mxp唔超過$1500 ,05就超過了

我都中意輕板,但同一牌子、同一型號,重量可以差十几個 g 的, 所以買之前問清楚有何重量可揀?

多謝各位師兄意見,我買左球拍了^^

回復 11# 的帖子

rosewood VII,好板,我都打baracuda。
樊振東ALC 典馳40度 D05 (正反手貼滿連護邊193)
林高遠ALC TD V22extra
奧恰ALC 典馳40度 D05

塊護貼係咪調轉左?
主板:水谷隼
正手:Butterfly Bryce High Speed
反手:Butterfly Tenergy 05

目標:上到乒總丙組

引用:
原帖由 johnlam 於 2015-7-24 22:44 發表
塊護貼係咪調轉左?
乜個塊唔係比護貼用的分貼膠

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-7-24 23:08 發表

唔通我買錯野-.-我同佢講話想買保護塊膠既貼

引用:
原帖由 johnlam 於 2015-7-24 22:44 發表
塊護貼係咪調轉左?
好眼力
我好少用開呢D

引用:
原帖由 egghead1969 於 2015-7-24 23:08 發表

什麼是比護用的分貼膠? 即係打波時,把兩塊反膠的保護貼撕出來後,暫時貼在這「分貼膠」上。咁用?

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-7-25 10:53 發表

什麼是比護用的分貼膠? 即係打波時,把兩塊反膠的保護貼撕出來後,暫時貼在這「分貼膠」上。咁用?
我ON9左-.-

發新話題