40 12
發新話題

[球板討論] T64

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動
引用:
原帖由 siangmalam 於 2015-7-13 17:25 發表

可以考慮Tibhar EL-P,個人認為手感很像 T64
完全唔似

下??咁即係點呢?

咁Airoc S,ELP,MXP,5q vip ,邊款最合橫打?

正反手都用MXP啦,塊板最好有哟拉扯感,太硬好似VPS Infin就唔得啦

Okok thanks

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-7-14 00:59 發表
下??咁即係點呢?
講旋轉速度德國膠同Tenergy 其實可以做到差唔多, 什至有更好
但最關鍵既手感係Tenergy 最好,最易上手,打過咁多德國膠都唔似,或者呢個係佢敢賣咁貴原因
唯一有次係打人地塊MXP 配Cofferlait 先覺得有D似 05.

Okok thanks

個人覺得TENERGY最大特點係點打都到台,真係搵唔到一塊可以代替

用T64,真係亂打都中.

有d 人又話EL-P似 T05,有D又話EL-P似T64,咁咪T05都似T64?

回復 29# 的帖子

Jcclee 話 Airoc S 似 T64,我信佢,準備試

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-7-17 23:41 發表
Jcclee 話 Airoc S 似 T64,我信佢,準備試
不過記住貼膠水前擦TRF(澎漲劑)在海綿上!
唔擦會差好遠!
擦左第一次之後就唔使理佢,有排用...
包保你樂趣無窮
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

Airoc S已經淋,再灌更淋更透點打呢?

引用:
原帖由 jcclee 於 2015-7-19 10:58 發表

不過記住貼膠水前擦TRF(澎漲劑)在海綿上!
唔擦會差好遠!
擦左第一次之後就唔使理佢,有排用...
包保你樂趣無窮
比利時嗰隻澎漲劑?

我都諗緊64 定 80 好
心大心細

引用:
原帖由 henrytam 於 2015-7-19 22:36 發表
Airoc S已經淋,再灌更淋更透點打呢?
(你有冇試過?)
海綿雖然淋,但面膠偏韌!
用了TRF之後就非常之理想,
記得當日是跟賀方正教練一齊試,一齊分享,他也認同!
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

Jcclee兄,其實S,M,C,有什麼分別?

引用:
原帖由 gattfry 於 2015-7-26 14:11 發表
Jcclee兄,其實S,M,C,有什麼分別?
我只試過 Airoc M 和 Airoc S
覺得都是適合作反手用,S 係 soft, 要澎
M 係 medium, 要澎x2

明白, 我在日本見到S 賣3920 yen, 平過香港好多

40 12
發新話題