31 12
發新話題

[砌版討論] Vps V鑽石5

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

Vps V鑽石5

正手配729 08定係08 es襯D(不灌)
反手係t80
本人橫拍,打法較全面
上網睇到暈陀陀

你如用正手baracuda, 反手天弓3, barracuda 正手較大路,天弓打反手都較淋及平宜,初學不建議用T05
(因會太以靠tenergy威力,不懂主動俾力)
(Tenergy內的澎脹劑大約3 個月過去,浪費金錢)

回復 2# 的帖子

成日好衝動想買靚野,上網睇到心郁郁
8月返香港決心買塊平野練下先
最緊要練好基本功、技巧先
師兄有冇咩新手練習組合推薦
經過網上搜資料
新手應用純木板練手感
銀河板價廉物美
mc2有人話好有人又話冇底勁
U系列又有人話太硬
反手CJ8000好像不錯
729 08是否不好?師兄好像不提

引用:
原帖由 Penguin 於 2015/7/11 10:12 發表
正手配729 08定係08 es襯D(不灌)
反手係t80
本人橫拍,打法較全面
上網睇到暈陀陀
Infinity?? 買咗未?
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

729-08 較難配板, 配落硬脆薄的板較適合

回復 4# 的帖子

未呀,唔好用架?
我8月先返香港

引用:
原帖由 Penguin 於 2015/7/11 14:38 發表
未呀,唔好用架?
我8月先返香港
視乎 budget 吧。好多師兄會話同啲二千幾文既板無得比。但個人覺得 Infinity 五百幾文真係好抵。

引用:
原帖由 Penguin 於 2015-7-11 14:38 發表
未呀,唔好用架?
我8月先返香港
你從哪裏返香港 ?
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

infinity vps  好打! 不過拉絲情況嚴重。

一係搵塊新凈二手板打下先咯。
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

回復 8# 的帖子

Canada
三個禮拜

回復 9# 的帖子

搵唔到有人賣

VPS,又一STIGA神拍,一打就會愛上。性價比拍得住CLIPPER

溫馨提示: 記得買左新板就要上護木劑,仲要上多幾浸。

回復 14# 的帖子

砌版D野我通通都唔識架喎
又要比舊錢揾人幫我搞
希望撞到的好手勢

回復 14# 的帖子

即係塊拍咁易爆都唔貼得護邊

引用:
原帖由 Penguin 於 2015/7/12 07:03 發表
個人選擇。

http://hkttf.com/viewthread.php?tid=73049&extra=page%3D2

上咗護木液只係會好d

唯一解決辦法,用兩塊kum 打d 既膠,減少換膠次數,可以延長壽命。。。

infinity vps 真係愛恨交集
打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

引用:
原帖由 Penguin 於 2015-7-12 07:03 發表
除非你條護邊永遠唔移。
幻想下你隻腳貼左膠布,一搣就連埋d腳毛搣走埋。
腳毛就如Vps既面材。

回復 18# 的帖子

見到唔少但都賣左

31 12
發新話題