29 12
發新話題

新港青 - Ng Pak Nam

新港青 - Ng Pak Nam

http://www.hktta.org.hk/hkteam/youth_player/Boys/NgPakNam.html

出生日期

1998年8月18日
出生地點

中國

身高 / 體重         178 公分 / 62 公斤
打法       
弧圈結合快攻

握拍法       
左手橫拍

拍面類型       
兩面反貼

本土球員冇希望了

有,打生膠

~超級榮譽~

左手橫拍? 莫非另一個人黎?
打菲律賓公開賽個Ng Pak Nam係右手橫板

引用:
原帖由 henrytam 於 2015-7-3 16:51 發表
左手橫拍? 莫非另一個人黎?
打菲律賓公開賽個Ng Pak Nam係右手橫板
似照COPY野,冇改到
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

睇國際乒聯上面吳既record, 佢並無全何參加比賽既限制, 佢而家16歲幾, 未滿17歲, 咁跟據國際乒聯既規則, 即係有幾個可能性

(1) 吳真係香港出世, 有香港出世紙, 不過乒總係網頁介紹上寫錯左
(2) 吳唔係香港出世, 但其中一名父母係香港人, 係最少3年前已經申請過落來香港, 係拎左居留權後, 就返去大陸
(3) 吳父母都唔係香港人, 亦唔係香港出世, 但乒總係最少3年前已經幫佢申請左專才轉香港藉
(4) 香港乒總(唔小心?)比左錯既資料與國際乒聯, 所以吳無任何比賽限制
(5) 未諗到...

我當然希望唔係第4, 一來對香港土生既球員唔公平, 二來會係近期乒壇少有既醜聞, 有機會連累到其他香港隊既比賽.. 希望只係我諗多左

流其其當年落來香港, 都要等3年後先可以除晒所有比賽限制
珠足足而家都重有限制

想問港青是怎樣選拔入隊?

引用:
原帖由 Dixon 於 2015-7-3 17:39 發表
教練話事

有新教練就有新隊員?

算啦!冰總網頁打錯資料時常都有,又吾係第三次,可能是另外一個「萬啟山丶何啟燊case」呢!吳柏男是右手球員,如果他是中國出生就太可惜了,報1998年太浪費了,一般都起碼報2001年出生啦!尼康香港青少年公開賽可參加少年組。佢係吾係香港出生或有冇身份証並不重要,因為這個是「香港隊訓練模式」。幸好沒影響參加東亞兒童盃嘅小朋友。

咁就要睇吓報邊隊啦!

拚音係Ng, 係本土人啦,大家多疑了
球板: Andro Temper Off-
正手: 友誼-729 啟源
反手: Donic Baracuda

會吾會今年係第二類球員,下年變第一類球員㗎!

回復 17# 的帖子

大陸人落黎好少會改拚音,應該係乒總手民之誤啦
球板: Andro Temper Off-
正手: 友誼-729 啟源
反手: Donic Baracuda

引用:
原帖由 uglyduckling 於 2015-7-3 18:47 發表
大陸人落黎好少會改拚音,應該係乒總手民之誤啦
大把大陸人落黎轉用拚音。不過都唔排除打錯資料。

注意17:32。 左邊有位穿港隊戰衣的就是Ng Pak Nam

引用:
原帖由 artin 於 2015-7-3 17:11 發表 [url=http://www.hkttf.com/redirect.php?goto=findpost&pid=1023453&ptid=75728]

似照COPY野,冇改到
update唔該update好d... 不過張鈺 吳穎嵐 麥景皓 已經update了,不見了。

不過青年隊很多位都有新相片。

引用:
原帖由 Suki 於 2015-7-3 16:45 發表
坊間又話香港出世,又話一出世就有身份証,又話同何鈞傑情況一樣!

原來中國出世!

真係有興趣知,點落嚟香港!?
流角洞 帶嚟

張鈺退隊? 會吾會當港隊教練?還是强細garment.........

引用:
原帖由 Dixon 於 2015-7-3 17:39 發表
除左AB兩區精英隊要統考,
少精,港青選拔都係睇教練喜好,
所以低分,零分都冇問題,
有(潛質)既,自會入選.

29 12
發新話題