38 12
發新話題

[砌版討論] 打開直板單面,比較多拉波進攻型

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:49 移動

打開直板單面,比較多拉波進攻型

無打成10年波,近日重拾
打開直板單面,比較多拉波進攻型,求一些性能平行板貼
以stiga 底板為主,睇中CLIPPER CR,依塊OK嗎
膠就求推介,好多人話CJ8000唔錯,紅雙喜狂3又點睇?
同問埋,後面唔貼膠有冇影響?

Stiga 綠翡翠

Cl完全可以滿足你要求,正手膠可先上donic baracuda,應該無人反對

想問ci係咩?
樓上綠翡翠太貴了
我都係預700蚊左右
我聽人講後面唔貼膠會無力,是否真的

引用:
原帖由 yu6034 於 2015/6/25 02:19 發表
想問ci係咩?
樓上綠翡翠太貴了
我都係預700蚊左右
我聽人講後面唔貼膠會無力,是否真的
路過。。。你只需要用一面膠炒你個朋友 11:1,喺佢得到 1 分嗰陣你 ‘‘哎吔‘‘ 一聲,完場時話 ‘‘係啦,後面無貼膠真係無乜力‘‘。。。只係吹下水。

無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

單面clipper(簡稱CL)還可以,不過,打單面可以考慮碳板,球速快啲單面又有手感。stiga有啲碳板都低過$700。palio 都平。膠就baracuda 唔洗煩,狂3就灌油先好打

贊同 jeff_whc ,Clipper CR 夠用有凸,想細細力就覺得自己好好波就Baracuda,想真正感受打球感覺就狂8(狂3黏硬得滯真新手避一避,偽新手就跟半唔應該開post問)

Cl+baracuda 完全無問題。

如果怕太輕,膠 可以 mxp 。。。

(有波友 放二手 stiga 玫瑰5 直板,有興趣就比個聯絡你。。。)

打法:亂、 Cute   gum 拍
Bam波之意不在拍,在乎噼啪之間也,噼啪之樂,得之心而寓之拍也。

有能力幫助別人,就幫啦。

又或者專 FOR 單面膠的 吉田海偉 底板, 值唔值得考慮?
7 夾, 約 7mm 厚

二手板唔考慮住,謝謝

Clipper CR 夠了

咁後面唔用膠有冇影響,真係唔識 哈哈
有冇d 唔洗咁貴的膠 barcuda 太貴

Baracuda貴?咁CJ8000無敵啦!

如果Baracuda貴就麻煩啦,不如試下灌咗油嘅Neo狂飆三囉
現在愛上了OMEGA5和省狂3做正手
Tenergy64也是本宮的心頭好哦

引用:
原帖由 yu6034 於 2015/6/25 10:45 發表
咁後面唔用膠有冇影響,真係唔識 哈哈
有冇d 唔洗咁貴的膠 barcuda 太貴
Galaxy.

Barracuda 算平啦

神木

睇下咩畢直....平既膠當然係CJ8000...不過佢平得黎都好好打...您鐘意拉波既話...要36~38度兩面孤圈型

36~38度兩面孤圈型

請教點解,小弟唔識

引用:
原帖由 yu6034 於 2015-6-25 11:50 發表
36~38度兩面孤圈型

請教點解,小弟唔識
您有幾年~十年冇打...依家再打返...我諗用36~38度兩面孤圈型好dd。

海棉度數低(36~38度),軟d,控制好d。拉波好d。

等您打返一排適應左,再轉海棉度數高(40~44或者更高)既膠未遲。

38 12
發新話題