發新話題

2015日本(神戶)公開賽

看看黃鎮廷能不能克服宿敵。。劉國棟教導。。

黃鎮廷打得好順,頭兩局easy汁大比數贏

Table 3 江天一 加油!

黃鎮廷4-0!!

黃鎮廷此刻橫打的水準可能係世界第一

香港時間4:30

男單8強
黃鎮廷 VS 許昕

回復 29# 的帖子

提早左開波, 已經打緊第一局

剛完畢了,無言的結局)))))

陳李張王何吳劉甘余, 曾于歐周伍郭藍呂魯邱畢許雷陸林白蔡黎田

雖然都係輸0:4, 但今次好明顯進步左
以前許昕一用正手, 黃就唔駛打, 速度/旋轉都跟唔上
今次已經可以相持幾球, 間唔中重拎到分, 由零相持進步到幾板相持
黃既橫打幾屈機, 好多時都可以直接得分, 不過正手就感覺上變左做過渡

黃去到呢個level都重可以進步咁多, 除左佢自己既努力外, 唔知係主要係劉國楝既空降教導, 定係返左乒超特訓既因素令佢進步比較多?

引用:
原帖由 阿舜 於 2015-6-27 16:57 發表
今次已經可以相持幾球, 間唔中重拎到分, 由零相持進步到幾板相持
黃既橫打幾屈機, 好多時都可以直接得分, 不過正手就感覺上 ...
應該係乒超,再加澤哥的眼光

引用:
黃既橫打幾屈機, 好多時都可以直接得分, 不過正手就感覺上 ...
許昕一上場就很投入,證明他看得起黃鎮廷

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015/6/27 17:24 發表

專業精神。
無忘初衷 (雖然仍是長期輕傷)

引用:
原帖由 勁揪俠 於 2015-6-27 17:45 發表

專業精神。
平時喜歡打D「特別球」

引用:
原帖由 HongKongFanz 於 2015-6-27 17:24 發表

第一局黃把握唔到,其實可以贏的,互有領先。第二局被第一局影響吧。
之後兩局都咬得好緊。三局波只輸兩分,重有兩局係輸丟時。
反手我覺得黃可能比許更強。但黃的正手跟許的正手,差很遠! 今後要把正手再打好先得!
其實黃在這次賽事都打得好,比世乒時打得更好。

引用:
始終差幾個 levels

引用:
原帖由 tsomlay 於 2015-6-27 19:25 發表

始終差幾個 levels
每個非中國隊選手同中國選手都是相差很多level..

引用:
原帖由 橫變直 於 2015-6-27 19:19 發表

第一局黃把握唔到,其實可以贏的,互有領先。第二局被第一局影響吧。
之後兩局都咬得好緊。三局波只輸兩分,重有兩局係輸丟時。
反手我覺得黃可能比許更強。但黃的正手跟許的正手,差很遠! 今後要把正手再打好 ...
打正手相持都很好看!不過許昕如果放高球反而機會少一點

引用:
原帖由 sorry 於 2015-6-27 19:42 發表
好明顯進步左
知道自己有機會參加奧運,所以不可以放鬆。

Yoshimura Maharu... 擊敗 Jung Youngsik 唐鵬 朱世赫... 勁過水谷準。。

發新話題